FOK!jaaroverzicht: Overleden Filmsterren in 2014

Augustus

5

Marilyn Burns (65)
Amerikaanse actrice die vooral bekend zou worden door haar rollen in epische horrorfilms als The Texas Chainsaw Massacre (1974) en Eaten Alive (1976) van Tobe Hooper. Ook maakte ze naam met de rol van Linda Kasabian in de miniserie Helter Skelter (1976). In 2013 was Burns voor het laatst op het witte doek te aanschouwen in Texas Chainsaw 3D.
Marilyn Burns
Marilyn Burns
8

Danny Murphy (58)
Amerikaanse acteur die vooral bekend was door zijn rollen in films zoals There's Something About Mary en Me, Myself, & Irene. Nadat de gehandicapte acteur commentaar had gezegd dat hij er van baalde dat zijn vriend Peter Farelly geen plaats voor mensen met een rolstoel had in zijn film Dumb and Dumber, kreeg hij zijn eerste rol in de film Kingpin. Murphy overleed na een lange strijd tegen kanker.
Danny Murphy
Danny Murphy
J. J. Murphy (86)
Noord-Ierse acteur, bekend van zijn rollen in onder meer Cal (1984), Angela's Ashes (1999) en Dracula Untold (2014). De acteur overleed vier dagen nadat hij een opname had gemaakt voor de populaire serie Game of Thrones.
J. J. Murphy
J. J. Murphy
9

J. E. Freeman (68)
Amerikaanse acteur, die vaak de rol van een schurk speelde. Zo was Freeman te zien als de kwaadaardige gangster Marcello Santos in David Lynch's Wild at Heart, de crimineel Eddie Dane in Miller's Crossing en de creepy wetenschapper Mason Wren in Alien Resurrection. In 2004 was de acteur voor het laatst op het witte doek te zien in de film Tremors 4: The Legend Begins.
J. E. Freeman
J. E. Freeman
Ed Nelson (85)
Amerikaanse acteur, die enorm beroemd werd met zijn rol van Dr. Michael Rossi in de serie Peyton Place. Op het witte doek was Nelson regelmatig te zien in films van Roger Corman, zoals The Cry Baby Killer, A Bucket of Blood, Teenage Cave Man en Attack of the Crab Monsters. Ook was de acteur regelmatig te zien in westernseries zoals Maverick, Wagon Train, Black Saddle, Have Gun – Will Travel, The Rebel, Johnny Ringo, Gunsmoke, Tombstone Territory, Laramie, Bonanza, Stoney Burke, The Dakotas, The Rifleman en Redigo. Ed Nelson overleed aan de gevolgen van een hartkwaal.
Ed Nelson
Ed Nelson
11

Robin Williams (63)
Over deze held valt zoveel te vertellen dat we dat niet in een paar woorden kunnen samenvatten. Klik dus hier of op de naam van de acteur voor een uitgebreide In Memoriam voor deze legendarische komiek!
Robin Williams
Robin Williams
12

Lauren Bacall (89)
Amerikaanse actrice, bekend van klassiekers zoals The Big Sleep, North West Frontier, Murder on the Orient Express en The Shootist. In 2010 ontving Bacall een Oscar voor haar hele oeuvre. De actrice overleed aan een zware beroerte.
Lauren Bacall
Lauren Bacall
Arlene Martel (78)
Amerikaanse actrice, die te zien was in onder meer Star Trek, Hogan's Heroes, The Twilight Zone en vele andere cultseries. Martel overleed aan de gevolgen van een hartaanval.
Arlene Martel
Arlene Martel
14

Stephen Lee (58)
Amerikaanse acteur die in meer dan 200 afleveringen van diverse series te zien was. Ook was Lee op het witte doek te zien in films als La Bamba, Dolls, WarGames, RoboCop 2, The Negotiator en vele anderen. Lee overleed aan de gevolgen van een hartaanval.
Stephen Lee
Stephen Lee
19

Brian G. Hutton (79)
Amerikaanse acteur en regisseur. Hutton werd vooral bekend met de door hem geregisseerde oorlogsfilms Where Eagles Dare (1968) en Kelly's Heroes (1970).
Brian G. Hutton
Brian G. Hutton
22

Renato Mori (79)
Italiaanse acteur, die in Nederland vooral herinnerd zal worden als commissaris Giuseppe Altero in de spannende crimi-serie De Octopus oftewel La Piovra. Ook kennen veel Italiaanse filmliefhebbers Mori als de stem van zowel Gene Hackman als Morgan Freeman.
Renato Mori
Renato Mori

24

Richard Attenborough (90)
De Engelse acteur, filmregisseur en filmproducent Richard Attenborough begon zijn loopbaan als acteur in de gangsterfilm Brighton Rock in 1947 en zou in daaropvolgende dertig jaar in menig film te zien zijn. Ook als cineast was de Brit erg succesvol.  Zo won Richard Attenborough in 1982 een Oscar voor zijn epos Ghandi. Ook zou Attenborough bij velen bekend worden als de charismatische John Hammond in de film Jurassic Park. Richard was de oudere broer van de wereldberoemde documentairemaker David Attenborough. Hij overleed vijf dagen voor zijn 91ste verjaardag.
Richard Attenborough
Richard Attenborough
25

John Brandon (85)
Amerikaanse acteur die in 1966 voor het eerst te zien was in de iconische reeks Doctor Who. Daarna was Brandon te zien in onder meer Hill Street Blues, Dynasty en de eveneens legendarische gangsterfilm Scarface, waarin Brandon de immigratie officier speelt die aan Tony Montana vraagt waar hij zijn litteken heeft opgelopen.
John Brandon
John Brandon