Roland Garros begint met vier Nederlanders in het hoofdtoernooi

In Parijs gaat zondag het tweede Grand Slam-toernooi van het tennisjaar van start, Roland Garros. Op het Franse gravel komen vier Nederlanders in actie in het enkelspel: drie mannen en één vrouw.

Mannen
Tallon Griekspoor is in Parijs als 26e geplaatst en mag het opnemen tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald. Griekspoor kwam tot nu toe nog niet verder dan de tweede ronde op Roland Garros, daar strandde hij in de voorgaande twee edities.

Botic van de Zandschulp kwam twee jaar geleden tot de derde ronde en mag nu starten tegen de Italiaan Fabio Fognini. Die haalde net als Van de Zandschulp (US Open 2021) één keer de kwartfinales op een Grand Slam-toernooi: Roland Garros, maar wel in 2011.

Jesper de Jong plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdtoernooi, waarin hij gaat debuteren. In januari speelde hij op de Australian Open al zijn eerste Grand Slam-toernooi, waarin hij zelfs een partij won. Dit keer opent hij tegen de Brit Jack Draper, die ook nog geen grote staat van dienst heeft, maar bij winst volgt in principe tweevoudig Grand Slam-winnaar Carlos Alcaraz.

Vrouwen
Arantxa Rus kwam één keer tot de achtste finales, maar dat is alweer twaalf jaar geleden. Ze begint haar toernooi tegen de Duitse Angelique Kerber, voor wie Roland Garros het enige Grand Slam-toernooi is dat ze nog niet won: in 2012 en 2018 strandde ze in de kwartfinales.

De volledige speelschema's zijn hier te vinden.