Topman Nio waarschuwt voor gevolgen van importheffingen Chinese auto's

Terwijl Nio in onze hoofdstad een toonzaal opent, zijn er zorgen over de toekomstige uitbreiding van het merk in ons deel van de wereld. Nio-topman William Li waarschuwt voor het beperken van het aanbod.

De oprichter van Nio, William Li, was gister in Amsterdam om daar een nagelnieuwe showroom van zijn merk te openen. Er hing wel een kleine schaduw over het feestje, omdat er momenteel veel gesproken wordt over Westerse importheffingen voor Chinese auto's. Ook hier in Europa liggen die op de loer. Li is er vanzelfsprekend niet blij mee en waarschuwt alvast voor de mogelijke gevolgen. Volgens hem kan Nio namelijk in zijn beoogde Europese modellenaanbod gaan snijden als er stevige heffingen komen. Vooral de goedkopere modellen die Nio deze kant op wil brengen, zouden het dan moeten ontgelden. Dat tekent Reuters op.

Wie liever geen concurrerend Chinese auto-aanbod ziet in Europa, zal ongetwijfeld blij zijn met die uitspraken van Li. De Chinese topman zelf vindt het natuurlijk vooral vervelend dat het deze kant op lijkt te gaan. Volgens hem is het zelfs een slechte zaak voor de wereld: "Elektrische auto's zijn heel belangrijk voor een goede ontwikkeling van onze omgeving. Ze zouden dus nooit als politiek middel ingezet moeten worden."