FOK!jaaroverzicht: Overleden Filmsterren in 2014

September

6

Stefan Gierasch (88)
Amerikaanse acteur die in meer dan 100 producties te zien was. Zo was Gierasch op het witte doek te aanschouwen in onder meer The Hustler, Jeremiah Johnson, What's Up Doc? High Plains Drifter en Carrie.
Stefan Gierasch
Stefan Gierasch
Molly Glynn (46)
Amerikaanse actrice. Glynn, die een terugkerende bijrol had in de serie Chicago Fire, werd tijdens een fietstocht geraakt door een omvallende boom.
Molly Glynn
Molly Glynn
7

Don Keefer (98)
Amerikaanse acteur die zijn loopbaan begon als tv-acteur. Zo was Keefer regelmatig te zien in series zoals Gunsmoke, The Twilight Zone en Alfred Hitchcock Presents. Ook speelde de acteur in films zoals Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969), The Car (1977) en Creepshow (1982). Keefer's laatste rol was die van een zwerver in de film Liar Liar (1997).
Don Keefer
Don Keefer
9

Denny Miller (80)
Amerikaanse acteur die vooral naam wist te maken met zijn rol van Duke Shannon in de westernserie Wagon Train. Ook had Miller in 1959 de hoofdrol in de film Tarzan the Ape Man. Daarnaast was de acteur te zien in series zoals Battlestar Galactica, Buck Rogers in the 25th Century, Hawaii Five-O, de miniserie V en Magnum, P.I.
Denny Miller
Denny Miller
10

Richard Kiel (74)
Amerikaanse acteur die wereldberoemd zou worden als de gigantische schurk Jaws in een tweetal James Bond-films. De in Detroit geboren acteur was vanaf de vroege jaren zestig te zien in diverse series zoals The Twilight Zone, Lassie, The Man from U.N.C.L.E. en The Monkees. Nadat hij halverwege de zestiger jaren in The Wild Wild West te zien was begon de 2 meter en 17 centimeter lange Kiel naam te maken. In 1977 speelt hij voor het eerst het personage Jaws in de Bondfilm The Spy Who Loved Me. Twee jaar later keerde de boomlange schurk terug in de film Moonraker en vertolkte de acteur deze rol ook in een tweetal computergames. Kiel, die in de afgelopen 50 jaar in tientallen films en series te zien was, overleed 3 dagen voor zijn 75e verjaardag.
Richard Kiel
Richard Kiel
12

Sir Donald Sinden (90)
Britse acteur. Sinden maakte in 1948 zijn debuut in de film Portrait from Life en was daarna te zien in klassiekers zoals The Cruel Sea (1953), The Captain's Table (1959), Decline and Fall... of a Birdwatcher (1968), The Day of the Jackal (1973) en The Canterville Ghost (1996). Sinden overleed aan de gevolgen van prostaatkanker.
Sir Donald Sinden
Sir Donald Sinden
14

Angus Lennie (84)
Schotse acteur die het meest bekend werd door zijn rol van Archibald Ives in The Great Escape (1963). Ook was Lennie te zien in films zoals Tunes of Glory (1960), Petticoat Pirates (1961), Operation Snatch (1962), 633 Squadron (1964), Oh! What a Lovely War (1969) en One of Our Dinosaurs Is Missing (1975). Op het kleine scherm was de Schot te zien in populaire series zoals The Saint, Doctor Who, Z Cars, The Onedin Line, Keeping Up Appearances en Monarch of the Glen.
Angus Lennie
Angus Lennie
20

Polly Bergen (84)
Amerikaanse actrice. Bergen brak door met haar rol in de film Cape Fear (1962). Ze was ook te zien in At War with the Army, That's My Boy en The Stooge, een drietal klassiekers met Jerry Lewis en Dean Martin, en de film Cry-Baby van John Waters, waarin ze te zien is als Mrs. Vernon-Williams.
Polly Bergen
Polly Bergen
George Sluizer (82)
Nederlandse regisseur, die zijn doorbraak had met de film Spoorloos. Sluizer was ook bekend als de laatste regisseur die met River Phoenix werkte. Phoenix overleed in 1993 aan een overdosis drugs voordat Sluizers film Dark Blood voltooid kon worden. Sluizer was al lange tijd ziek.
George Sluizer
George Sluizer
22

Erik van der Wurff (69)
Nederlandse componist en pianist. Bekend van onder meer de soundtrack van de film Ciske de Rat en de tv-serie Coverstory. Van der Wurff werkte ruim vijftig jaar samen met Herman van Veen.
Erik van der Wurff
Erik van der Wurff
27

Sarah Danielle Madison (40)
Amerikaanse actrice die haar debuut maakte in de film Jurassic Park III. Ook was Madison te zien in series zoals 7th Heaven, Judging Amy en House.
Sarah Danielle Madison
Sarah Danielle Madison