Van Hoepen crasht in F3-race Monaco, weinig strijd om podiumplekken

In de straten van Monaco is de racezondag al lekker vroeg van start gegaan. De jongelingen in de Formule 3 hebben de hoofdrace van het weekeinde alweer achter de rug, hoewel dat wat de strijd voor de podiumplekken betreft niet de meest enerverende race ooit was.

Poleposition was voor Gabriele Mini, met Christian Mansell naast hem. Luke Browning en Arvid Lindblad volgden op de tweede rij, voor Leonardo Fornaroli, Dino Beganovic, Mari Boya, Joseph Loake, Noel Leon, Tim Tramnitz, Laurens van Hoepen en Nikola Tsolov.

Bij de start behielden de voorste coureurs hun posities, maar in het middenveld ging Charlie Wurz vlak voor de tunnel in de rondte: safety car, maar die was ook zo weer weg. Daarna gebeurde er voorin eigenlijk niks, achter de top-6 werd wel geknokt.

Zeven ronden voor het einde ging dat dan toch weer fout: Leon, Tsolov en Sami Meguetounif kwamen in de clinch terecht en strandden vlak voor de haarspeldbocht, waardoor de safety car weer de baan op kwam. Kort na de herstart probeerden Van Hoepen de achtste plek over te nemen van Loake, maar bij het zwembad ging hij de muur in: safety car, alweer.

Met nog altijd dezelfde coureurs voorop werd het groen gezwaaid voor nog één ronde racen. Daarin gebeurde niet zoveel meer en dus pakte Mini de overwinning, voor Mansell en Browning.