Vijf filmtips voor de maand april

De lente is begonnen en de wat matige filmmaanden zijn voorbij. April belooft in ieder geval een aantal veelbelovende titels, hoewel het op dit moment totaal onduidelijk is of de grote titels van deze maand (Oblivion en Iron Man 3) de verwachtingen kunnen waarmaken. Naast deze blockbusters biedt april als filmmaand zombies, kindersterren in bikini’s en uiteraard de traditionele komedies en inhoudsloze actiefilms.

In de categorie slappe komedies is er The Guilt Trip met Seth Rogen en Identity Thief met Melissa McCarthy. Ook afkomstig uit Hollywood zijn de actiefilm Snitch met de onverwoestbare The Rock en Dead Man Down waarin Colin Farrell de rechterhand speelt van een misdaadbaas. Safe Haven is een romantische film met Josh Duhamel, gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks (The Notebook). Warm Bodies kan één van de verrassingen van deze maand worden. Deze romantische film met zombies bleek een onverwacht succes te zijn in de Verenigde Staten. Naast de filmtips, die deze maand bijzonder sterk zijn, kan ook de voor een Oscar genomineerde avonturenfilm Kon-Tiki een bezoekje aan de bioscoop waard zijn.


Filmtip 1: The Place Beyond the Pines

Releasedatum: 4 april 2013
Genre: Drama/Misdaad
Regisseur: Derek Cianfrance
Acteurs: Ryan Gosling, Bradley Cooper en Eva Mendes
IMDb

Plot
Luke (Ryan Gosling) is als motorrijder werkzaam bij een rondreizend circus. Wanneer hij terugkeert naar een plaatsje genaamd Schenectady, komt hij erachter dat hij een zoon heeft van zijn voormalige vriendin Romina (Eva Mendes). Om zijn zoon financieel te kunnen steunen, verlaat hij het circus en besluit hij om met zijn motor banken te overvallen. Ondanks zijn superieure rijstijl, komt hij oog in oog te staan met de jonge politieagent Avery Cross (Bradley Cooper).

Verwachtingspatroon
Na het uitkomen van de gewaagde dramafilm Blue Valentine in 2010, was er niets dan lof voor zowel de succesvolle acteur Ryan Gosling als de toentertijd debuterende regisseur Derek Cianfrance. Blijkbaar was hun samenwerking ook op persoonlijk vlak een succes, aangezien beiden in zeer korte tijd herenigd zijn voor The Place Beyond the Pines. Waar Blue Valentine een film is waarin alles draait om liefde, gaat het in The Place Beyond the Pines om de complexe relatie tussen vader en zoon.

In een lijst van meest gevraagde Hollywoodsterren staan de hoofdrolspelers van deze film ongetwijfeld heel hoog. Zowel Ryan Gosling, met indrukwekkende films als Half Nelson en Drive achter zijn naam, als de dit jaar voor een Oscar genomineerde Bradley Cooper duiken constant in verschillende interessante projecten op en The Place Beyond the Pines behoort zeker tot dat rijtje. Hoewel de film door critici overwegend positief is ontvangen, zijn de reacties hier en daar wel wat terughoudend. De film zou met 140 minuten te lang zijn en ook zouden enkele scènes te veel melodramatische momenten bevatten.