FOK!filmchicks: Crew versus Evil (M/V)!

Je hebt soms van die acteurs die je niet kunt uitstaan. Waar het precies aan ligt weet je wellicht niet eens. Of het nou puur het uiterlijk is, de manier van acteren, dat haar dat altijd zo ruk zit, de gebaartjes, een lach die door merg en been gaat, de rollen die hij of zij speelt, diens accent of stem... het kan zelfs iemand zijn met een enorm acteertalent, maar bij de aanblik van hem/haar gaan je tanden jeuken en komt je televisie spontaan in opstand.

Omdat de lieftallige FOK!crew dagelijks heel wat te verduren krijgt, besloten wij ze de mogelijkheid te bieden om wat stoom af te blazen. De respons was enorm, zoals je de komende vijf pagina's kunt lezen! We kunnen je melden dat het maken van dit overzicht voor sommige crewleden bijna therapeutisch werkte... Niet iedereen was het uiteraard eens met de keuze van sommige andere crewleden, maar dat vechten we onderling wel uit. Pheno, take it away!

Pheno gruwelt van Ben Stiller

Als er echt een Death Note zou bestaan, dan zou ik Ben Stiller erin zetten. Het is dan ook de enige keer dat ik met een glimlach aan de man ga denken. Ik heb zelden zo'n humorloze vent in een film gezien. De "badum tsjjj"-drummer valt bijna in slaap van zijn 'grappen' en acteren kan hij ook al niet. Waarom Hollywood met die man wegloopt is me dan ook volledig een raadsel. Gelukkig is meneer tegenwoordig ook bezig als stemacteur voor Madagascar. Dat scheelt mij weer een verneukte film, want zijn kop op het scherm is gegarandeerd pijn aan mijn ogen.

Stiller moet zijn carrière te danken hebben aan zijn ouders, die ook al in het 'vak' van humor zaten. Tijdens zijn opvoeding moeten ze alleen vergeten zijn dat grappen maken betekent dat iedereen moet lachen. Hij vindt zichzelf ongelofelijk lachwekkend en met die air loopt hij ook rond. Waren zijn ouders maar loodgieters geweest, dan was de filmwereld een stuk beter af geweest.

Nu alleen nog verzinnen wat ik als doodsoorzaak bij zijn Death Note ga zetten. Zoveel pijnlijke gevallen wens ik hem toe, ik kan niet kiezen.

Greys heeft een enorme rothekel aan Owen Wilson

Echt, ik kan er niets aan doen, maar die man verpest voor mij werkelijk elke film waar hij in verschijnt. Zijn manier van doen, zijn uitstraling, dat haar, die neus, die blik, zijn stem... Voor mijn gevoel kan hij nooit eens volwassen spelen, hij straalt altijd 'kijk mij eens lekker tegendraads en vooral jongensachtig doen' uit.

Toen ik mensen vertelde dat ik zo enorm gejankt had om Hachiko, die prachtige film gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de ultieme trouw van de hoofdrolhond, werd me gezegd 'Greys, kijk dan ook eens naar Marley & Me, dat zal je dan ook wel een mooie/leuke film vinden!'. Bummer-de-luxe... Owen Wilson speelde de mannelijke hoofdrol. Kortom, direct was die film bij voorbaat al verziekt voor me.

De enige rol waarin hij dan enigszins terecht gecast is, is zijn verschijning in You, Me and Dupree, waarin hij een personage speelt dat strontirritant hoort te zijn. Missie geslaagd en hij hoefde er wat mij betreft alleen maar voor te ademen.

Ik zal me inhouden en niets zeggen over zijn mislukte zelfmoordpoging in 2007 nadat Kate Hudson hem dumpte (can't blame the girl), maar van mij mag hij per direct verdwijnen uit de filmwereld. Ga tomaten kweken Owen, of schilderen en/of schapen hoeden. En laat dat dan vooral niet filmen. Je zou mij er zo enorm gelukkig mee maken.

Muis006 krijgt spontaan uitslag van Cameron Diaz

Er zijn meerdere acteurs die ik niet uit kan staan, dus ik wil bij deze even de groetjes doen aan Kirsten Dunst en Hayden Christensen. Toch is het speciale jeukplekje in mijn hart gereserveerd voor Cameron Diaz. Wat vind ik die irritant zeg! Ik ben echt geen haatdragend persoon (nouja, meestal dan) maar mijn gevoelens voor Cameron komen in de buurt. Dat hoofd alleen al zou genoeg motivatie voor mijn afkeer moeten zijn, maar vooruit.

Ze kan niet acteren, maar waar dit bij veel andere slechte acteurs minder opvalt omdat ze in interessante films spelen, heeft de gemiddelde Diazfilm een verhaallijn die waarschijnlijk geschreven is toen de scenarioschrijver zijn Sudoku af had terwijl hij nog niet klaar was met poepen. Het gevolg is dat Diaz' (ernstige gebrek aan) acteertalent in al haar glorie te aanschouwen is. Oh joy!

Daar komt nog bij dat haar stemgeluid me de neiging geeft om met een vork in mijn trommelvliezen te prikken. Meerdere malen, just to be safe. Resultaat is dat ik niet meer vrijwillig naar een film met Cameron Diaz kijk, of het moet een blinde stomme film zijn. Cameron, ga alsjeblieft op die tomatenboerderij van Owen Wilson wonen en neem dan meteen wat logopedielessen van een van de varkens. Of verdwijn gewoon in de modder.

Surveillance-Fiets vindt Penelope Cruz LOI cursus Engels waardig

Het is en blijft toch wonderbaarlijk dat je na ruim 58 Hollywoodfilms en vele hoofdrollen nog totaal geen woordje Engels spreekt. Het is dan ook niet zo gek dat mevrouw Cruz altijd een rol krijgt van een Spaanse, Mexicaanse 'hottie' met een dom karakter. Het is toch wel knap om je onkunde zo op peil te houden wanneer je al in zoveel films hebt gespeeld. Haar rol in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides heeft voor mij de film dan ook compleet verkracht. Het wordt tijd dat ze haar 'Green Card' voor goed en altijd intrekken.