FOK!filmchicks: Crew versus Evil (M/V)!

Xessive wordt hysterisch van het geluid van Tatjana

Ik ben geen fan van Nederlandse producties, verre van, maar van alle bagger die de Nederlandse filmindustrie heeft voortgebracht, kon ik om de Flodder films nog wel een beetje grinniken. De films maakten de met haar ordinaire kop perfect gecaste Tatjana 'maar buurman wat doet u nu?' Simic wereldberoemd in heel Nederland en ze mocht naast een niet onverdienstelijke carrière aan de lenskant van een camera ook nog wat liedjes kwelen. En dat is, naast die harses, ook meteen de reden dat ik mevrouw Tatjana niet kan luchten of zien: die stem. 

Mijn god. Ik luister nog liever tien uur naar nagels over een schoolbord, dan tien seconden naar het geluid wat onze Kroatische ster produceert. Het was maar goed dat ze niet zoveel tekst had in de Flodder films anders was ik er nooit doorheen gekomen. Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel non-talent men blijkbaar over het hoofd kan zien, als er een paar grote tieten voor zitten. Tatjana? Nee bedankt.

Fascination wordt spontaan hetero van Angelina Jolie

Angelina Jolie staat bekend als een stoere, kinky vrouw. Dat imago heeft ze te danken aan haar filmrollen en onthullingen in de media. Ze speelt in menig film de stoere, rebelse, getroebleerde chick waar níét mee te sollen valt! En laat ik daar nu net een schijthekel aan hebben.

Om Girl, Interrupted maar als voorbeeld te nemen: hierin speelt ze iemand die in een gesticht zit. Goede typecasting inderdaad. De korte pony die ze in deze film heeft, moet haar psychoness benadrukken. Wat mij betreft compleet overbodig; met haar reuzachtige lippen en psychotische blik vlieg ik al tegen het plafond van angst. Ze speelt ook hier het type dominante vrouw met jongensachtige trekjes. Lekker stoer, hoor! Die vrouw staat haar mannetje! Nee, gewoon nee. Alleen lesbiennes hebben het voorrecht zich zo nu en dan lichtelijk mannelijk te gedragen. 

Ze heeft in de media veelvuldig medegedeeld dat ze van ruige seks houdt. Zo vertelde ze over een sekspartij waarbij zij en haar bedpartner elkaar sneden om elkaars bloed uit te wisselen. De seks alleen zou niet intiem genoeg zijn. Kan iemand deze aandachtshoer naar een inrichting brengen? 

Om dit stukje met een positieve noot te eindigen: mevrouw Jolie lijkt tegenwoordig niet meer zo krampachtig te proberen stoer en wild over te komen.

Djeez krijgt een slappe piemel van Ben Affleck

Hoewel een film waarin Ben Affleck op de cover staat steevast door mij wordt overgeslagen, staat één film met hem in de hoofdrol op mijn netvlies gebrand: Armageddon. Deze bazenfilm met een standaard 'Amerika redt de wereld'-plot werd in één klap de nek omgedraaid door de beroerde acteerprestaties van deze knul. Al wordt hij door velen bejubeld, hij krijgt mij de pis niet lauw. Het enige wat hij deed in deze rampenfilm, was een beetje vozen met Liv Tyler. En daar heb je weinig toneelopleiding voor nodig. Het ergste van deze film is nog wel dat hij eindbaas Bruce Willis opoffert om met Liv over te blijven.

De films die hierna verschenen met B.A. (hoewel er maar een acteur is die die naam mag dragen) waren zowaar nog slechter. Met Jersey Girl als dieptepunt. Deze film ging na vijf minuten al uit de videorecorder. Kortom, Ben Affleck is de slechtste acteur sinds mensenheugenis.

Borizzz vindt zelfs Kapitein Iglo interessanter dan Russell Crowe

Oke, Gladiator en A Beautiful Mind waren prima films maar hij had het daarbij moeten laten. Over het algemeen is duidelijk dat deze acteur met het IQ van een visstick een plek in deze rij verdient. Het imago van een dorre plant is nog te veel van het goede en ik zie het niet meer goed komen met deze acteur. Veel acteertalent is ook niet te bespeuren op bijgeleverde afbeelding. In elk geval haak ik af zodra zijn naam op het beeldscherm verschijnt.

Kristen 'Lachebekje' Stewart: shmoopy is geen fan

Groeit er nou echt een generatie meisjes op die denkt dat chagrijnig kijken en stug je bek dichthouden sexy is? Als het aan Kristen Stewart ligt wel. Niet gehinderd door enig levensgeluk ploegt zij zich door het leven en haar rol van Bella in de razend populaire Twilight-films. 

Ik wilde de films echt leuk vinden, was heus van goede wil, maar die arrogante rotbek maakt dat je al na twee scènes roept: "Leegzuigen dat bloedeloze zeikwijf!" Robert Pattinson is er wel ingetuind. Die heeft die gekwelde 'het leven is zo zwaar als je mij bent' -blik aangezien voor diepgang en loopt nu als een hulpeloze puppy alles in haar buurt verkeerd te doen, vergezeld van regelmatig amechtig en teleurgesteld gezucht van 'K-Stew'. Hij dacht nog even dat het kwam omdat ze zich zo in haar rol inleefde dat ze thuis ook niet te genieten was, maar dit bleek een typisch gevalletje typecasting te zijn geweest.

Zonde, je gunt zo'n jongen toch wat leukers, zeker als je bedenkt uit hoeveel vrolijke en frisse meisjes hij zou kunnen kiezen, hij hoeft maar een willekeurige meisjeskamer in te lopen en het leven blijkt ineens een stuk lichter. Maar hij doet het niet. Hij durft niet. Anders wordt Kristen boos. Mijn advies: Gooi dat ellendige kraswijf zo snel mogelijk de straat op, liefst in het felle zonlicht. Pak ik de knoflook.