FOK!filmchicks: Cause when we kiss, ooh... NOTHING

Romeo en Juliet, Samson en Delilah: hoor je de een, dan denk je de ander. De gemiddelde speelfilm bevat in ieder geval één romantische verhaallijn, met variërend succes. Wat een fantastisch idee leek op papier is echter vaak een regelrechte ramp op het witte doek..
Is dat altijd de schuld van de scriptschrijvers? Zeer zeker niet! Door de jaren heen zijn er diverse 'filmkoppels' geweest waar we niet bepaald een schone slip voor nodig hadden. Koel, killer, koudst....

Om te voorkomen dat je bier doodslaat van ellende en je de neiging krijgt om je tong in het stopcontact te stoppen (in plaats van in je filmdate), geven wij je enkele voorbeelden van films met koppels die nog wel een lesje scheikunde kunnen gebruiken. Kijken is dus op eigen risico!

Wie: Audrey Tautou en Tom Hanks in The Da Vinci Code (2006)
Waarom: Hij is oud, zij is jong, een vader-dochterrelatie zou logischer zijn! Het lijkt er nu een beetje op alsof ze geen koppel van gelijkere leeftijd konden vinden voor deze rollen. Het maakt het hele romantische gedeelte van de film totaal ongeloofwaardig. Tip: ga gewoon het boek lezen, slotje.
Met wie wel: Tom Hanks hoort bij Meg Ryan. Punt! Of het nou bovenop het Empire State Building is na een koppelpoging van zoonlief, of tijdens een ontmoeting in het park na anoniem op internet daten; duidelijk meant to be! Audrey mag als Amélie gelukkig blijven met Nino. Een jonge man waarmee het bovendien wel klikt!

Wie: Bonnie Wright en Daniel Radcliffe in de Harry Potterfilms (2001 - 2011)
Waarom: Omdat we Daniel/Harry nog steeds als kind zien en niet als hotte hunk. Dat lieve jochie moet gewoon alleen maar met zijn toverstafje (no pun intended) zwaaien en brieven laten bezorgen door zijn uil. Een zoenscène tussen die twee staat gelijk aan toekijken hoe je bejaarde buurvrouw haar nieuwe tangabikini showt: nee dank je.
Met wie wel: DanRad heeft een liefde voor paarden die bijna letterlijk van het toneel af spat. Onvoorstelbaar eigenlijk dat hij niet allang een centaur uit het Forbidden Forest aan de haak heeft geslagen. Bonnie Wright, eh, ja... kopje thee anyone?

Wie: Taylor Kitsch en Lynn Collins in John Carter (2012)
Waarom: Ze lijkt te oud voor hem en vooral te arrogant. Alsof hij haar niet waard is. De hele film is hij eigenlijk bezig met haar overtuigen van zijn herkomst en met haar redden van, nou ja, eigenlijk van alles... En pas als ze met een ander moet trouwen ziet ze hem staan! Nou, move over, wij nemen hem wel.
Met wie wel: Woola! Het enige karakter uit de film dat vertedering en geluksgevoel oproept en waar John Carter een klik mee heeft. Woola... dáár zouden we menig knuffelsessie mee willen houden, ondanks zijn/haar ietwat afstotelijke uiterlijk! Zij? Zij mag gewoon opgegeten worden door zo'n White Ape. Maar verder no hard feelings.

Wie: Jennifer Lopez en Ben Affleck in Gigli (het jaar nul)
Waarom: Het verhaal van de film is natuurlijk al slap. Toch gloorde ergens nog een sprankje hoop dat een acteurskoppel dat in real life ook een relatie had in elk geval de liefdesscènes zou kunnen dragen. Helaas helaas, dat was valse hoop. Geen vonken, geen vuurwerk... Nou ja, het is gewoon niks, omroep Max is nog spannender! Geen wonder dat het in het echt ook fout afgelopen is zeg maar.
Met wie wel: Ben en Jen zijn een ontzettend leuk koppel, maar dan wel Jennifer Garner aub. J-Lo moet gewoon blijven zingen, dat is het beste voor iedereen. Denken we.

Wie: Sarah Jessica Parker en Hugh Grant in Did You Hear About the Morgans? (2009)
Waarom: Omdat Sarah Jessica. En omdat Hugh. Meer uitleg eigenlijk niet nodig.
Met wie wel: Sarah Jessica kon ons alleen bekoren in combinatie met Sex and The City's Mr. Big. Want welke SaTC kijker gilde - al dan niet inwendig - nou géén 'jaaaaaaa!' toen haar vriendinnen in die serie Mr. Big toeriepen om their girl te getten?
Hugh Grant is in sommige films best schattig, af en toe ook komisch, maar qua roarrrrr factor had hij toch even bij Gerard Butler of Hugh Jackman (of Bradley Cooper of Timothy Olyphant of Brad Pitt in Fight Club of Eric Bana of Christian Bale of...) in de leer gemoeten. Hàd ja... want dat is voor meneer Grant inmiddels een gepasseerd station, wat ons betreft.

Wie: WIE DAN OOK met Adam Sandler
Waarom: Omdat we Adam Sandler niet willen zien zoenen. Nooit.
Met wie wel: Wat zeiden we nou net?

Eens? Niet eens? Schroom niet ons te melden welke filmkoppels wat jou betreft ook in dit rijtje non-chemistry-duo's thuis horen!