FOK!filmchicks: Crew versus Evil (M/V)!

yvonne mot Tom Cruise niet (en al helemaal in combinatie met Carice)

Ik kijk graag naar goede films met mooie meneren. Sommige meneren hoeven alleen maar mooi te zijn en verder hun mond houden. En sommige meneren zijn zó leuk dat ze en mooi mogen zijn én mogen praten. Daar valt Tom Cruise niet onder. Tom Cruise is de laatste man op aarde die je ooit nog in een film wilt zien. En al helemaal niet meer in een waargebeurd verhaal-film. Stauffenberg heeft zich in z'n graf omgedraaid, dat weet ik zeker.

Om de filmavond helemaal te verknallen kreeg ik ook nog eens Carice van Houten bijna twee uur lang gepresenteerd. Maar dat is voer voor een andere keer.

MrManiak gaat los op Russell. En Sandra. En Will. En Grace. Zo, dat lucht op!

Russell Brand. Waar moet ik in hemelsnaam beginnen met klagen. Allereerst die glimlach van hem. Die zwaar gefakete lach van hem die volgens hem menig vrouw nat weet te maken. Eerlijk is eerlijk, hij heeft wel Katy Perry kunnen regelen, dat kunnen wij niet zeggen. Moet wel worden gemeld dat hij stinkend rijk is en wij dan weer niet. Het vervelende aan Russell is dat hij denkt in mimiek zo sterk te zijn als Jim Carrey of Rowan Atkinson, maar niets is minder waar.

Ik kijk veel liever naar Kirsten Stewart haar ‘indrukwekkende’ emoties dan nog een seconde langer naar die van Brand. Brand, een van de vele smetten die Hollywood rijk is. Films zoals Get Him To The Greek (met de o zo vreselijk flauwe Jonah Hill) en Arthur (*braak*) zijn door Brand zo afschuwelijk vervelend dat je de televisie nog net niet uit het raam wilt smijten om van die grijnsbek verlost te zijn. Snel verder met mijn volgende ergernis: Jan Mulde- nee, we hebben het over acteurs. Dan ga ik verder met....

Het goede aan Sandra Bullock is… Precies, dat is er niet. Het meest afschuwelijke aan de film Speed was dat zij in de bus zat en continu sarcastische opmerkingen aan het uitkramen was. Net zoals Dakota Fanning in War Of The Worlds (die door voice-acting voor Coraline niet op mijn ‘hitlist’ staat) hoop je dat Bullock een snelle dood sterft in de eerste tien minuten van de film door een geweldige explosie.

Film na film hoop je weer op een tragisch, snel einde. Wat we krijgen is een lange martelgang van eigenwijze, sarcastische, flauwe en irritante grappen, teksten en bekken. Ga van mijn televisiescherm af, Bullock! Oh en....

...dan wil ik ook nog graag afgeven op Will & Grace. Is een uitleg nodig? Gillende homo’s, schelle piepstemmen, zogenaamd uitgediepte personages en verhaallijnen die na drie minuten al niet meer boeien. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen homo's maar ik kan me voorstellen dat zelfs homo's zich gekwetst kunnen voelen door deze serie. Zelfs Seinfeld is met de tot ooruitsteekneigende baslijnen en lachbanden nog prettiger om te aanschouwen dan Will & Grace.

Gatverdamme, ik kan helemaal wild worden als er weer een of andere flauwe anaalgrap voorbij komt terwijl het de zoveelste keer is dat 't schrapende secreet die kippenvelcreërende stembanden eruit kakelt tegen die zwaar overdreven huppelnichten en de rest van dat ongetalenteerde hoopje triestheid.

Mirjam krijgt spontaan last van oorsuizen van Frank Lammers met z'n bescheten kutstem

Overal duikt die stem op, overal. Over het algemeen ben ik er op beducht, maar soms ook niet. Als ik radio luister bijvoorbeeld. Komt hij er weer tussen met z'n kutstem.

Alsof er een aardappel klem geramd zit in z'n strot. Alsof er een doek over z'n gezicht ligt met een flinke laag ether erop. Alsof z'n ballen in een muizenval klem zitten. Zo'n beetje iedere film of serie dweept met Frank en z'n onderscheidende stem. Ik hou d'r niet van en krijg er de kriebels van. Het ergert me, enorm. Ga weg Frank, met je kutstem.

Tot slot

Zo, dat luchtte op! Laat ons weten of je het eens bent met de gekozen acteurs en actrices en of je zelf nog een irritant personage dat regelmatig op het witte doek verscheen of verschijnt wilt nomineren en waarom. We horen het graag!