E3 pre-special

Op deze E3 zal ook voor het eerst Quake 4 in actie te zien zijn voor het grote publiek. Dit spel is een direct vervolg op Quake 2, mét de multiplayer van Quake 3.

Prey zal één van de grote verrassingen worden. Prey is al in ontwikkeling sinds 1997 en vele mensen dachten dat de ontwikkeling gestopt was. Het tegendeel is echter waar en het spel zal de Doom 3 engine gaan gebruiken.

Lara Croft zal deze E3 ook weer haar opwachting maken en wel in het spel Lara Croft: Legend. Het laatste deel kwam in 2003 uit en de hoofd-ontwikkelaar van dit deel heeft ook meegewerkt aan het eerste deel van de Tomb Raider-serie.

De bedenker van The Sims zal ook zijn nieuwste creatie laten zien aan het publiek: Spore. In dit spel zal het mogelijk zijn om je eigen levensvormen te beïnvloeden en je zal de baas zijn over de evolutie van verschillende organismes.



Links zie Prey en rechts Black and White 2
<\/center>
Een andere grote game die getoond zal worden is Black & White 2. Dit is het lang verwachte vervolg op Black & White. Er zijn al veel beelden te vinden maar op de E3 zal dit spel zeker de nodige aandacht krijgen.

Hoewel de afwezigheid van een stand van Codemasters op de aankomende E3 erop zou duiden dat Operation Flashpoint 2 niet te zien zou zijn, blijkt dat toch niet het geval te zijn. Ontwikkelaar Bohemia Interactive zal namelijk sowieso nieuwe informatie over deze langverwachte überrealistische shooter loslaten. Of er ook eindelijk de allereerste screenshot(s) worden getoond is nog onbekend, maar we kunnen altijd hopen!

EA heeft al veel informatie, filmpjes en screenshots vrijgegeven van Battlefield 2, maar weinig mensen weten hoe het nu eigenlijk speelt. Het spel moet een maand na de E3 verschijnen, dus waarschijnlijk zullen alle in & outs van het spel naar buiten komen.

Het constant uitgestelde S.T.A.L.K.E.R. maakt ook zijn opwachting op de E3. Het spel ziet er nog steeds indrukwekkend uit en de gameplay belooft heel wat te worden. We hebben tenslotte liever een uitgestelde goede game dan een half afgewerkt spel dat een jaar eerder uitkomt.



Links zie je Fahrenheit en rechts Battlefield 2
<\/center>
Firaxis zal Civilization IV presenteren op de E3. Van dit langverwachte nieuwe deel druppelt langzaam de nieuwe informatie binnen. Tot nu toe lijkt het een mix te worden van de hele Civilization-reeks. We zijn dan ook zeer benieuwd hoe het spel er uiteindelijk uit gaat zien.

De opvallende game Fahrenheit zal de speler een andere gameplay-ervaring bieden. In het spel word je voor keuzes gesteld en elke keuze heeft invloed op de verhaallijn en verloop van het spel. Fahrenheit, we houden je in de gaten.