E3 pre-special

Nintendo heeft het op de komende E3 misschien wel het drukst van allemaal. Ze moeten immers twee handhelds en twee homeconsoles ondersteunen. In deze voorbeschouwing nemen we per platform even door wat Nintendo gaat laten zien en wat we kunnen verwachten. Hou er wel rekening mee dat het in principe onder voorbehoud is aangezien Nintendo zelf hun kaken stijf dichthoudt.

GameBoy Advance

De oudste console in het rijtje krijgt waarschijnlijk de minste aandacht. Er zijn namelijk niet zo heel veel games die nog in de planning staan. Wario Ware Twisted, Fire Emblem: The Sacred Stones en Yoshi Topsy Turvey zijn de enige drie grote GBA games van Nintendo die op dit moment in de planning staan. Daarnaast zullen er waarschijnlijk ook nog wel een paar games aangekondigd worden. Qua third party games is er ook nog een hoop te zien waaronder Batman Begins, Madagascar, Fantastic Four, MegaMan Battle Network 5, Need for Speed Most Wanted en de Sims 2.


links Yoshi Topsy Turvey en rechts Fire Emblem: The Sacred Stones<\/center>

Het meest interessante voor de GBA is echter het gerucht dat er een nieuwe versie aangekondigd zal worden. Deze GBA SP2 moet een ingebouwde Play-Yan hebben en een nog beter scherm. De Play-Yan zelf zal ook aangekondigd worden voor de Amerikaanse en Europese markt.


de Play-yan<\/center>

GameCube

Net als voor de GBA zal er voor de GameCube waarschijnlijk niet zoveel meer getoond worden. Nintendo heeft zelf nog wel meer Cube titels gepland dan GBA titels (Mario Baseball, Kirby Adventure, Advance Wars, DDR with Mario, Fire Emblem, Geist, Odama, Pennant Chase Baseball en Pokemon XD) maar alle aandacht zal gaan naar de nieuwe Zelda. Van deze game wordt nu al verwacht dat het de game van de show gaat worden en gezien de reacties op de trailer van vorig jaar en de hype die zich nu al aan het opbouwen is zou dat ook best eens zo kunnen gaan worden. Een game die net als Zelda veel impact zou kunnen hebben is Mario 128. Mario 128 is al jaren in ontwikkeling en er is bar weinig over bekend. De laatste geruchten vertellen ons dat Mario 128 op de GameCube gaat verschijnen.

Qua third party support is het slecht gesteld met de Cube, de enige noemenswaardige game zal waarschijnlijk Killer 7 zijn. Van de rest zal alle aandacht gaan naar de Xbox- en PS2-versies van de multiconsole games vanwege het ontbreken van een online optie op de Cube (een game als Need for Speed Most Wanted bijvoorbeeld)


links The Legend of Zelda (werktitel) en rechts Killer 7<\/center>

Nintendo DS

Voor de DS worden er héél veel games verwacht van Nintendo. Onder andere een Pokémon titel, een 2D Mario, een Zelda, Another Code, Advance Wars, Nintendogs, Mario Kart en Animal Crossing worden getoond. De laatste twee, Mario Kart en Animal Crossing, zullen waarschijnlijk meteen de twee games worden waarmee Nintendo het online gebeuren voor de DS gaat presenteren. Onlangs werd al aangekondigd dat Nintendo met IGN/Gamespy zal samenwerken om het online netwerk voor de DS klaar te maken. Wat er allemaal mogelijk gemaakt wordt zal op de E3 duidelijk worden.


links Mario Kart DS en rechts Animal Crossing DS<\/center>

Ook van andere developers komen er veel games voor de DS. Titels als Final Fantasy III, Sonic DS, Viewtiful Joe, Splinter Cell, Lost in Blue, Nanostray, Black & White en Zoo Tycoon gaan allemaal hoge ogen gooien.


Revolution

Het meest geheimzinnige project van Nintendo blijft natuurlijk de Revolution. Het is sowieso nog niet bekend in welke vorm de Revolution besproken gaat worden, het enige dat we weten is dat hij genoemd gaat worden.

Op dit moment weten we al dat je op de Revolution ook je GameCube games kan spelen en dat er een wifi mogelijkheid in zit. De rest is allemaal nog onzeker. Wanneer het apparaat gaat verschijnen, welke hardware er gebruikt wordt, wat de launchgames worden en hoe de controller eruit ziet is allemaal niet bekend. Laten we hopen dat de E3 veel duidelijk gaat maken want de Nintendo fans trekken het niet langer!