FOK! Wat een weer: veel regen en onweer verwacht

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goede morgen!

Waarschuwing:
In de ochtend bereiken enkele stevige onweersbuien het zuidoosten van ons land. Vanmiddag en vanavond breiden deze onweersbuien zich verder over het land uit. Bij de buien is er kans op hagel en kan er vooral in korte tijd veel neerslag vallen. In de loop van zaterdag verdwijnen de meeste buien. Plaatselijk wateroverlast is mogelijk. Het verkeer moet er rekening mee houden dat wegen en tunnels kunnen onderlopen. Buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Bij de buien zijn intensiteiten mogelijk van 10-20 mm/uur, plaatselijk 20-40 mm/uur. Omdat de buiigheid lang aanhoudt, zijn er plaatselijk neerslagsommen mogelijk van meer dan 50 mm in 24 uur.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is er eerst nog kans op mist. Verder zijn er perioden met zon. In het zuidoosten is er kans op een bui, mogelijk met onweer. Er staat weinig wind.

Vanmiddag neemt de bewolking verder toe. Er trekken enkele stevige regen- en onweersbuien over, mogelijk met hagel. Plaatselijk kan in korte tijd veel regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De wind is zwak en variabel.

Vanavond is het op de meeste plaatsen bewolkt. Er komen buien voor, een enkele nog met onweer. Plaatselijk kan veel regen vallen in korte tijd. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordelijke richting.

Vannacht is er veel bewolking. Er zijn perioden met regen, plaatselijk kan onweer voorkomen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 13°C. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen.

(Bron: KNMI)

Tot morgen!   

               

 Onweersbui tussen Lichtenvoorde en Winterswijk (Foto: Anouk)
Onweersbui tussen Lichtenvoorde en Winterswijk ((Archief)foto: Anouk)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.