Darter Littler wint Premier League-titel met negendarter in finale

In The O2 in Londen is het seizoen in de Premier League Darts tot een einde gekomen. We keren nog even snel terug naar donderdagavond: de playoffs stonden op het programma, te beginnen met de twee halve finales en gevolgd door de eindstrijd van het toernooi.

Luke Littler - Michael Smith
In de eerste halve finale begon Littler sterk, hoewel hij een negendarter in leg vier niet af kon maken. De tiener speelde wel lekker door en in rap tempo had hij een 5-2 voorsprong op de borden staan. Met onder meer finishes van 144 en 107 liet hij Smith niet in de buurt komen en met een 65-finish maakte hij het af: 10-5.

Luke Humphries - Michael van Gerwen
Humphries zorgde met een 132-finish voor 2-2 voor een eerste hoogtepunt, waarna de wereldkampioen op dreef was en zich snel naar een 6-2 voorsprong speelde. Van Gerwen probeerde zich nog wel terug te vechten, maar dat zat er geen moment in en Humphries onttroonde de Nederlander met een 10-5 zege.

Luke Littler - Luke Humphries
In de inmiddels redelijk uitgemolken 'herhaling' van de WK-finale werden de eerste tien legs netjes onderling verdeeld. De elfde leg was vervolgens simpelweg bizar: 180 Littler, 180 Humphries, 180 Littler...100 Humphries, waarna Littler 141 uitgooide voor de negendarter en 6-5. Met een 94-finish kwam hij op 9-6, maar met een 134-finish deed Humphries nog iets terug. Het was echter niet genoeg en met een simpele dubbel-20 maakte Littler het af: 11-7 en het 17-jarige fenomeen pakte de Premier League-titel.