NHL: Oilers en Panthers beginnen conferencefinales met uitzeges

Ook in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn de finales van de twee conferences bezig. Zowel in het westen als in het oosten zit de eerste wedstrijd er inmiddels op en voor de thuisteams ging dat nog bepaald niet lekker.

New York Rangers - Florida Panthers
In Madison Square Garden begonnen de Rangers vol goede moed aan de Eastern Conference Finals, maar al in de eerste periode kwamen de Florida Panthers op voorsprong dankzij Matthew Tkachuk. De tweede periode leverde behalve een afgekeurde 0-2 niks op, maar die 0-2 kwam er in periode drie wel: Carter Verhaeghe's poging kwam via de stick van Alexis Lafreniere in het doel, een eigen goal van de Rangers. Dat werd erger, want Sam Bennett maakte er nog 0-3 van in de slotfase.

Dallas Stars - Edmonton Oilers
In de openingswedstrijd van de Western Conference Finals viel de eerste goal binnen een minuut in de tweede periode: Leon Draisaitl zette de Oilers op voorsprong, een paar minuten later maakte Zach Hyman er 0-2 van. Tyler Seguin deed al snel iets terug en diezelfde Seguin sleepte er kort voor het einde met de 2-2 overtime uit. De eerste twintig extra minuten leverden niks op, maar al na een halve minuut was het raak in de tweede verlenging: Connor McDavid schoot de Oilers naar de 2-3 zege.

Speelschema
Vrijdag 24 mei, 20.00u (02.00u NL) - Eastern Conference Finals, game 2; New York Rangers - Florida Panthers (0-1)

Zaterdag 25 mei, 20.00u (02.00u NL) - Western Conference Finals, game 2; Dallas Stars - Edmonton Oilers (0-1)