E3 pre-special

Sony heeft op dit moment de home console wereld in haar grip en wil dit nu bereiken ook op de handheld markt. Ze moeten met de PS3 opboksen tegen de Xbox 360 en de Nintendo Revolution terwijl ze met de PSP moeten opboksen tegen de Nintendo DS. Sony heeft het niet gemakkelijk, maar ze zullen ongetwijfeld mooie dingen laten zien.

Playstation 2

De eerste huidige generatie-console (de Dreamcast even buiten beschouwing gelaten aangezien dat tijdperk(je) al achter ons ligt) zal waarschijnlijk ook het langste blijven. Er komen nog een hoop heel belangrijke games aan waaronder twee hele dikke RPG\\\'s van Square-Enix: Final Fantasy XII en Dragon Quest VIII. Andere grote games zijn bijvoorbeeld The Warriors van Rockstar en Burnout Revenge van EA. Voor de PS2 zullen nog tot ver in 2006 games blijven uitkomen.



Links Final Fantasy XII en rechts The Warriors<\/center>

Playstation Portable

De PSP doet het op dit moment op zijn zachtst gezegd heel aardig in Japan en de VS. Er zijn al een hoop games uit en op de E3 zullen er nog veel meer getoond worden. Games als the Godfather, Burnout Legends, GT4: Mobile, GTA, Pro Evo Soccer en Final Fantasy VII: Crisis Core zullen waarschijnlijk hun debuut maken.
Naast games komen ook de UMD films aan bod en het zou kunnen dat Sony een online netwerk voor de PSP gaat aankondigen dat op dezelfde manier werkt als hun PS2 online service. Er komt misschien ook een internet browser voor de PSP.


Links Gran Turismo 4: Mobile en rechts een shot van de nieuwste FF-film: Final Fantasy: Advent Children<\/center>

Playstation 3

Er zijn al wel wat dingen bekend over de PS3, zo zal het apparaat gebruik maken van de beruchte CELL chip, maar over het algemeen weten we niet veel. Op de E3 pakt Sony flink uit en zullen ze er alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te krijgen. De concurrentie is immers moordend en ze zullen niet de voorsprong hebben die ze met de PS2 hadden. De Xbox 360 zal immers eerder launchen.