NASCAR-coureur Logano wint matige All-Star Race, Larson wint met 0,001 seconde

Het seizoen in de NASCAR Cup Series schiet flink op, de afgelopen weken is er weer flink geracet. Na de races op Kansas en Darlington en het All-Starweekeinde op North Wilkesboro is het reguliere seizoen zelfs al halverwege, nog dertien races tot de playoffs gaan beginnen.

Kansas - AdventHealth 400
Christopher Bell vertrok vanaf poleposition, met Ross Chastain naast hem, gevolgd door Noah Gragson en Kyle Larson. Stage één werd een lange strijd tussen Chastain en Larson, maar Denny Hamlin klopte ze allebei en won de stage. Chris Buescher nam de touwtjes daarna in handen en pakte een overtuigende stagewinst, voor Larson en Hamlin.

Buescher zakte helemaal naar de laatste plek voor de herstart, zijn team was tijdens de pitstop te snel over de muur en hij werd bestraft. Een aanvaring tussen Corey LaJoie en Jimmie Johnson zorgde al snel voor een caution, kort na de herstart ging het alweer fout: onder meer Austin Cindric, Bubba Wallace en Michael McDowell crashten.

Harrison Burton spinde gelijk na de volgende herstart, Joey Logano deed dat nog een herstart later. Daarna werd het eindelijk wat rustiger en Hamlin pakte een mooie voorsprong, tot een paar ronden voor het einde: Kyle Busch spinde vanaf plek vijf en we kregen toch nog een caution. Met Hamlin en Buescher voorop kregen we overtime, waarin Buescher en Larson een hevig duel uitvochten in de laatste meters. Larson kwam buitenom, gaf een beuk en won uiteindelijk met één duizendste van een seconde voorsprong op Buescher, de kleinste marge ooit in de NASCAR Cup Series.

Darlington - Goodyear 400
Tyler Reddick en Brad Keselowski begonnen vanaf de eerste rij, maar het was Kyle Larson die na de eerste serie pitstops de leiding en uiteindelijk ook de eerste stagewinst pakte, ruim voor Ty Gibbs en Keselowski. Stage twee werd wat chaotischer, met schuivers voor John Hunter Nemechek en Zane Smith en een crash waarbij Ryan Blaney zijn race tot een einde zag komen.

Reddick kwam naar voren en pakte de stagewinst, voor Keselowski en Gibbs. In de beslissende fase waren het Reddick en Keselowski die met elkaar om de leiding knokten, tot Larson vanaf plek zeven met een lekke band spinde. Vervolgens waren het Reddick en Chris Buescher die streden om de winst, nadat Buescher met een briljante move langs Reddick en Keselowski kwam, maar ze kregen beiden een probleem en moesten afhaken. Keselowski kon er zo weer voorbij en pakte zijn eerste overwinning sinds Talladega in april 2021, voor Gibbs en Josh Berry.

North Wilkesboro - All-Star Race
Het evenement begon met de zogenaamde Open Race, waar alle niet-automatisch voor de All-Star Race geplaatste coureurs mee mochten doen: de top-2 zou zich dan voor het hoofdevenement plaatsen, net als één door de fans gekozen coureur. De eerste vijftig ronden leverden weinig spektakel op, deel twee begon met een schuiver van Austin Cindric. Het restant van de race was niet al te spectaculair: Ty Gibbs won met afstand, voor Bubba Wallace, terwijl Noah Gragson de stem van de fans kreeg.

In de hoofdrace begon Joey Logano vanaf poleposition, naast Brad Keselowski en voor Christopher Bell en Daniel Suarez. Al na ruim één ronde ging het fout: Kyle Busch duwde Ricky Stenhouse Jr in de muur, nadat Stenhouse hem al tegen de muur tikte. Na de herstart domineerde Logano lange tijd, met alleen Buescher die een beetje bij hem in de buurt kon blijven.

Na een serie pitstops werd Logano aangevallen door Bell en ook Hamlin kwam zich daar melden. Een schuiver van Gibbs na een tik van Busch zorgde voor een caution, waarna er verder werd geracet tot vijftig ronden voor het einde: een competition caution zorgde dat iedereen de kans had om een stop te maken, wat ongeveer de helft van het veld deed.

De leiders deden dat niet, maar onder meer Kyle Larson wel en hij kwam na de herstart in rap tempo naar voren. Zijn opmars stopte echter op plek drie, waar hij Hamlin niet voorbij kwam. Logano reed ondertussen onbedreigd naar de zege en won een bepaald niet al te enerverende All-Star Race én de bijbehorende prijs van één miljoen dollar.