Tiger Woods PGA Tour 07

In een golfspel verricht je eigenlijk continu dezelfde handelingen: eerst een X aantal keer slaan om zo de green te bereiken, en tot slot de kleine doch harde bal putten. Als er ook maar iets aan het slagsysteem mankeert kan de game dus gelijk bij het grof vuil. Vorig jaar introduceerde EA Sports een nieuw slagsysteem, en dit jaar kabbelt men daar, met uitzondering van wat kleine aanpassingen rustig op voort. Dit systeem houdt in dat je de golfstick bestuurt met de linker analoge stick, terwijl je met de rechter tepel bepaalt waar de bal geraakt dient te worden. Wanneer je een slag dermate verbruit hebt waardoor de bal voor een boom is komen te liggen, kan het realistische slagsysteem je misschien wel helpen uit deze benarde situatie. Door de bal zo te raken dat hij met een boog om de boom heen vliegt, ligt de gestreepte fairway weer voor je open. Vorig jaar werkte dit systeem goed, en dat is nu niet anders.

Deze keer draait alles om de Team Tour mode. Hierin begin je met een zelfgemaakte golfer, die je met de immer uitgebreide character editor kunt maken. Ik stond versteld hoe je met deze editor de grenzen van het lelijk zijn kunt verkennen en zelfs verleggen. Uiteindelijk rolde er bij mij iemand uit met een gigantische neus, wallen tot aan de grond, ontbrekende tanden (wij weten inmiddels wel hoe) en een gezicht dat bezaaid was met moedervlekken. Om zo’n achterlijke verschijning kracht bij te zetten, kun je ook nog de manier van slaan naar eigen voorkeur instellen. Kies je voor recht en sierlijk, of meer een houding die moordend is voor de onderrug? In de Team Tour werk je achter elkaar wedstrijden af. De naam van deze mode wordt duidelijk wanneer blijkt dat de tegenstanders die je verslaat toegevoegd kunnen worden aan je team. Uiteindelijk kun je een team van vier spelers samenstellen, met ieder zijn eigen sterkte en zwakke punten. Heel soms speel je een wedstrijd tegen één persoon, maar meestal vecht je het uit tegen een concurrerend golfteam. Om zo’n mode voor langere tijd leuk te houden zijn er meerdere soorten speltypen. Uiteraard het bekende Match Play, waarin jij en je teammaten elkaar afwisselen. Daarnaast is er het tactische One-Ball, wat het best omschreven kan worden als knikkeren met golfsticks. De daadwerkelijke teamstrijd komt nog het meest naar boven in Elimination, waarin een speler direct uitgeschakeld is als hij verliest. Succes wordt altijd beloond met geld en punten, waarmee je respectievelijk nieuwe kleding en accessoires kunt kopen en de golfkwaliteiten van je spelers op kunt krikken naar hoger gelegen niveaus.

<\/center>

Hoewel Team Tour zonder meer een leuke mode is, verveelt het golfen wel erg snel. Je blijft immers continu dezelfde handelingen verrichten. De mode waarin je die handelingen giet, verandert niets of nauwelijks aan dat gegeven. Steeds herhalende handelingen zijn wel bij meer sportgames een bron van verveling, maar toch is het hier sterker aanwezig. Enkel de One-Ball mode wist vanwege het tactische aspect voor mij echt dat beetje extra toe te voegen.

De audio is zoals altijd goed verzorgd. Het commentaar is passend, professioneel en valt niet eens zo gek vaak in de herhaling. De dag waarop dit gescripte commentaar niet meer van echt te onderscheiden is moet echter nog aanbreken. Grafisch is er weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar, en dat is jammer. Er zit minder leven in de golfers dan waar de PS2 toe in staat is. Gelukkig zijn de banen wel redelijk mooi en afwisselend.