DVD Review: The Work of Director...

The Work of Director is een nieuwe serie van in eerste instantie drie DVD's die het werk van regisseurs van veelbesproken, opvallende muziekvideo's en films uit de laatste tien jaar nader zal belichten. De eerste drie delen behandelen het veelzijdige werk van respectievelijk Spike Jonze, Chris Cunningham en Michel Gondry. Deze drie heren zijn vooral bekend van hun eigenzinnige en soms controversiële videoclips van onder andere The Chemical Brothers, Aphex Twin, Björk en Daft Punk.

Elk deel bevat muziekvideo's, korte (soms niet-uitgegeven) films, documentaires en commercials uitgezocht door de regisseurs zelf. Daarnaast bevat iedere DVD ook exclusief audio- en videocommentaar van betrokken artiesten, acteurs en andere medewerkers. Iedere DVD is apart in een speciale box verpakt en wordt per regisseur uitgegeven met een 52 pagina's tellend boek vol met foto's, storyboards, tekeningen en interviews.

Iedere DVD is gevuld door de betreffende regisseur zelf. Het enige wat de DVD's dus gemeen hebben is het label en de titel. De inhoud van de verschillende DVD's en de bijbehorende boeken is dus niet aan een standaard gebonden en laat de regisseur compleet de vrije hand om een beeld te schetsen precies zoals hij dat wil.