DVD Review: Totally Spies

Ik moet eerlijk zeggen; voor ik deze DVD's in handen kreeg, had ik nog nooit iets van 'Totally Spies' gezien. 'Totally Spies' schijnt al geruime tijd op Fox Kids uitgezonden te worden. Ik had mijn buurjongetje van acht enkele weken geleden horen zeggen dat 'Totally Spies' "vet cool" is. Okay... vet cool... we zullen eens kijken.

De DVD's die ik gezien heb zijn:

TOTALLY SPIES ! Spionnen op de Vlucht Deel 3

Aflevering 1. De Wisser
Aflevering 2. Spionnen op de Vlucht
Aflevering 3. Nobelprijs

De Spies worden door WOOHP opgeroepen voor iets dat op het eerste gezicht een doodnormale missie lijkt. Ze zijn sprakeloos als ze beelden te zien krijgen van zichzelf terwijl ze bezig zijn een bank te beroven. WOOHP agenten arresteren de meiden en stoppen ze in een high-tech cel.
Omdat de Spies zeker weten dat ze het niet gedaan hebben, hebben ze maar één mogelijkheid om hun onschuld te bewijzen: uitbreken en de echte dader opsporen.



TOTALLY SPIES ! Make-up en missies Deel 4

Aflevering 1. Spion Gladiatoren
Aflevering 2. Modelburgers
Aflevering 3. Chips meiden

De Spies worden erop uitgestuurd om een aantal ontvoeringen onder burgers te onderzoeken. Alle aanwijzigingen leiden naar een sinister modellenbureau dat gerund wordt door een slechte en stapelgekke vrouw die een gevaarlijk high-tech apparaat heeft ontwikkeld waarmee ze de perfecte eigenschappen van iemands lichaam kan stelen. Als ze ook de Spies weet te bewerken met haar apparaat, wordt het Clover, Alex en Sam echt te gek en wordt het tijd om actie te ondernemen!


Kortom, er bestaan ook een deel 1 en deel 2, maar deze zijn volledig aan mij ontgaan. Even twijfel ik aan de geaardheid van mijn buurjongetje bij het zien van de covers, want deze zien er erg 'meisjesachtig' uit. Maar 'Totally Spies' blijken toch wel stoer te zijn. Mijn eerste indruk is dat het eigenlijk een animatieversie van 'Charlie's Angels' is. Alleen heet Charlie in 'Totally Spies' Jerry. De animaties zijn leuk en lijken een beetje op de Japanse Animaties, maar dan net iets minder goed. De serie zelf is doordrenkt van 'het Amerikaanse'. Typische highschool dames en bijbehorende verhalen. Maar toch is 'Totally Spies' erg vermakelijk. Zelf zou ik het woord "bitch" niet echt waarderen als moeder zijnde. Zeker gezien de doelgroep. Maar daar blijft het dan ook bij, dus verder is het niet echt storend. De DVD's bevatten helaas geen extra's, wat ik dan wel weer een minpunt vind, want op Fox Kids is 'Totally Spies' ook te zien.

Dat 'Totally Spies' wel eens een hype zou kunnen worden, blijkt wel uit de merchandise die verkrijgbaar is. Want naast video's en dvd's, is er een uitgebreide merchandisinglijn van 'Totally Spies' beschikbaar, met o.a. tassen, schoolspullen, haaraccessoires, kleding, sleutelhangers, stickers en bedtextiel. Tijd voor K3 om in te pakken, zou ik zo zeggen...


Kijk ook eens in deze 2 topics op het forum:
Kinderen en Televisie en Tekenfilms: schoolmeisjes die superheld zijn