FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 7 juni 2024

Civilzation VII aangekondigd tijdens de Game Awards

Tijdens de Game Awards van vanavond is Civilization VII officieel onthuld. Ontwikkelaar Firaxis Games mikt voor de release op volgend jaar en zal in augustus een uitgebreide gameplay showcase laten zien. 

Civ7 zal naast pc ook meteen verschijnen voor consoles. Voorlopig moeten we het doen met een cinematische trailer, maar in augustus kunnen we dus op een portie gameplay rekenen. Bekijk de aankondiging hieronder.

Gerucht: Halo: Combat Evolved wordt (nogmaals) geremastered en komt naar ps5

Naar verluidt werkt Microsoft aan een remaster van Halo: Combat Evolved. Het spel is al eens geremasterd als Halo: Combat Evolved Anniversary en nogmaals uitgegeven in de Halo: The Master Chief Collection.

Het zou gaan om "Project Latitude". De nieuwe multiplatform strategie van Xbox waarvan we meer gaan horen in de aankomende Xbox Showcase op 9 juli. Het jaar is voor Xbox behoorlijk turbulent geweest. Aan het begin van het jaar zijn er door moederbedrijf Microsoft in totaal 1900 werknemers ontslagen bij zowel Xbox als Activision. Project Latitude zou Xbox spelers weer enthousiast moeten maken voor het platform. Het is al langer bekend dat Xbox hun strategie wil veranderen en hun games op meerdere platforms wil gaan aanbieden. Wat Project Latitude precies gaat bieden is nog niet bekendgemaakt, maar we zullen ongetwijfeld meer te horen krijgen op 9 juli. Halo: Combat Evolved staat nog steeds bekend als een van de beste shooters ooit gemaakt. Het spel werd voor het eerst uitgebracht door Bungie in 2001.

Poetin: Rusland heeft geen kernwapens nodig om Oekraïne te verslaan

De Russische leider Poetin heeft verklaard dat hij niet van plan is kernwapens tegen het Westen te gebruiken. Poetin zei op het Internationaal Economisch Forum in Sint-Petersburg dat Rusland alleen in extreme situaties kernwapens zou gebruiken. Momenteel is dit echter niet het geval.

Poetin raadde aan om niet over een kernoorlog na te denken, tenzij dat noodzakelijk is. Poetins vertrouweling Medvedev heeft het Westen al meerdere malen bedreigd met het gebruik van Russische kernwapens. Rusland bluft niet, waarschuwde het plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad een week geleden.

Volgens Poetin zal er geen nucleaire strijd met de VS plaatsvinden. Hij zette echter vraagtekens bij de Amerikaanse nucleaire 'paraplu' voor zijn Europese bondgenoten. Hij herhaalde zijn dreigement om Russische wapens te leveren aan antiwesterse staten als reactie op de westerse wapenhulp aan Oekraïne.

Rusland zal in Oekraïne zijn oorlogsdoelen bereiken via een langzame, geplande vooruitgang, benadrukte Poetin. Een snellere opmars zou het leven van Russische soldaten onnodig in gevaar brengen.

Het Kremlin is gastheer van het 27e Internationale Economische Forum in St. Petersburg. Op de jaarlijkse bijeenkomst van ondernemers van over de hele wereld wil Rusland zichzelf presenteren als een economisch sterke grondstoffenmacht, ondanks de sancties die het Westen heeft opgelegd naar aanleiding van de Russische agressieoorlog tegen Oekraïne.

Norris pakt op regenachtige eerste training de snelste tijd

McLaren-coureur Lando Norris zette de snelste tijd neer tijdens de door regen geteisterde eerste vrije training voor de Grand Prix van Canada. Hij liet de Ferrari's van Carlos Sainz en Charles Leclerc achter zich.

Donkere wolken naderden het Circuit Gilles Villeneuve in de aanloop naar de eerste vrije training op vrijdag, maar weinigen in de paddock verwachtten de intensiteit van de regen- en hagelbuien die uiteindelijk arriveerden en de locatie overspoelden.

Toen de regen afnam en de blauwe lucht door de wolken brak, begon de sessie officieel op tijd om 13.30 uur plaatselijke tijd, al bleef de pitstraat bijna een half uur gesloten terwijl officials bezig waren met het verwijderen van stilstaand water rond het 4,3 kilometer lange circuit.

Volledige uitslag eerste vrije training:

  Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 Lando Norris McLaren Mercedes 1:24.435   8
2 Carlos Sainz Ferrari 1:24.763 +0.328s 11
3 Charles Leclerc Ferrari 1:25.306 +0.871s 11
4 Lewis Hamilton Mercedes 1:25.970 +1.535s 11
5 Max Verstappen Red Bull Racing Honda RBPT 1:26.502 +2.067s 10
6 Oscar Piastri McLaren Mercedes 1:26.754 +2.319s 7
7 Pierre Gasly Alpine Renault 1:27.584 +3.149s 8
8 Valtteri Bottas Kick Sauber Ferrari 1:27.670 +3.235s 11
9 Sergio Perez Red Bull Racing Honda RBPT 1:28.058 +3.623s 10
10 George Russell Mercedes 1:28.541 +4.106s 9
11 Daniel Ricciardo RB Honda RBPT 1:28.582 +4.147s 9
12 Yuki Tsunoda RB Honda RBPT 1:28.723 +4.288s 9
13 Kevin Magnussen Haas Ferrari 1:29.052 +4.617s 8
14 Nico Hulkenberg Haas Ferrari 1:32.826 +8.391s 5
15 Fernando Alons Aston Martin Aramco Mercedes 1:33.411 +8.976s 4
16 Logan Sargeant Williams Mercedes 1:36.586 +12.151s 5
17 Lance Stroll Aston Martin Aramco Mercedes 1:40.530 +16.095s 4
18 Guanyu Zhou Kick Sauber Ferrari     4
19 Jack Doohan Alpine Renault     3
20 Alexander Albon Williams Mercedes     4

Nederlandse atletiekploeg opent EK met vier finaleplaatsen en twee halve finales

In het Italiaanse Rome is vrijdag het Europees kampioenschap atletiek van start gegaan. Daar zijn zeker dit jaar niet alle Europese toppers aanwezig, aangezien het met de Olympische Spelen in het vooruitzicht wat ongelukkig op de kalender staat, maar dat mag de pret uiteraard niet drukken. De Nederlandse ploeg opende in elk geval met een prima ochtend en middag.

Discuswerpen mannen
Shaquille Emanuelson kende een uitstekende ochtend. De Nederlander kwam in zijn derde en laatste poging tot 63,36 meter en dat was ruimschoots voldoende om zich via de beste twaalf te plaatsen voor de finale. Ruben Rolvink bleef met 58,74 meter steken op de 26e plek, wereldrecordhouder Mykolas Alekna smeet de discus in poging één gelijk al naar 67,50 meter, veruit het verst van de dag. Voornaamste afvaller was de Zweed Simon Pettersson, in Tokyo nog goed voor olympisch zilver: hij werd zestiende.

Kogelstoten vrouwen
Jessica Schilder en Jorinda van Klinken hadden beiden maar één poging nodig om de benodigde 18,00 meter te halen: 18,32 en 18,13 meter. Benthe König bleef met 17,02 meter nét steken op de dertiende plek, ze had één centimeter meer nodig om de finale te bereiken.

Discuswerpen vrouwen
Jorinde van Klinken kent met de discus nog een wat lastig seizoen, maar met 65,12 meter gooide ze een nieuwe beste seizoensprestatie én plaatste ze zich als nummer twee voor de finale - alleen de Kroatische grootheid Sandra Elkasevic deed het met 65,62 meter nog wat beter.

Verspringen mannen
Geen Nederlandse deelname, maar wel een noemenswaardige prestatie: de Zwitser Simon Ehammer opende zijn dag met een sprong van 8,41 meter, de beste wereldjaarprestatie tot nu toe.

110m horden mannen
Timme Koster liep een indrukwekkende heat en noteerde met 13,70 seconden uiteindelijk de zesde tijd van het hele veld, uiteraard genoeg voor een plek in de halve finales. Job Geerds, die eerder dit jaar nog een sterk WK indoor liep, raakte al vroeg een horde en moest ogenschijnlijk geblesseerd afhaken.

1500m vrouwen
Marissa Damink liep de hele wedstrijd een beetje in het achterveld van de groep. In de slotfase werkte ze zich nog wel iets naar voren, maar met 4:13,16 minuten moest ze het doen met een achtste plek, waar een plek bij de eerste zes benodigd was.

800m mannen
Ryan Clarke knokte zich in zijn heat in 1:45,25 minuten naar de zesde plek, wat doorgaans niet genoeg zou zijn, maar in zijn heat werd stevig tempo gemaakt, waardoor maar liefst zeven van de acht lopers uit die heat zich voor de halve finales plaatsten, inclusief Clarke. Niels Laros had in zijn heat niet het eindschot en finishte in 1:46,62 als zesde, maar dat was een kleine seconde te langzaam om als tijdsnelste door te mogen.

Zevenkamp vrouwen
Sofie Dokter opende haar meerkamp met 13,77 op de 100 meter horden en sprong vervolgens over 1,80 meter, bij elkaar goed voor een negende plek in de tussenstand. De leiding is ruim in handen van de Belgische topfavoriete Nafissatou Thiam, voor haar landgenote Noor Vidts en de Italiaanse Sveva Gerevini. Marijke Esselink ging in Rome niet van start.

Dubbelslag voor Roglic in Dauphiné

Primoz Roglic heeft de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Sloveense kopman versloeg Giulio Ciccone in een sprint bergop. Roglic is door de winst ook de nieuwe leider in de Franse rittenkoers.

Daags na die grote valpartij stond vandaag de eerste serieuze bergetappe op het programma. De aankomst lag op de Le Collet d'Allevard, een klim van de buitencategorie. Schaduwfavoriet Juan Ayuso ging niet meer van start na de valpartij van donderdag.

Vijf renners begonnen met twee minuten voorsprong aan de slotklim, al had die groter kunnen zijn. De kopgroep was verkeerd gereden, waardoor het peloton een stuk dichterbij was gekomen. Op de slotklim Le Collet d'Allevard reed Romain Gregoire direct weg uit de kopgroep, alleen Magnus Cort kon lange tijd in de buurt blijven bij de jonge Fransman.

In het peloton bepaalde INEOS Grenadiers het tempo. De Britse ploeg deed dat in dienst voor hun kopman Carlos Rodriguez en kwam tot twintig seconden van Gregoire. Op vier kilometer plaatste Laurens de Plus een verrassende aanval. De meesterknecht van Rodriguez kreeg Aleksandr Vlasov mee en de Belg en Rus raapten Gregoire op en namen vervolgens een kleine voorsprong op de andere renners in het uitgedund peloton.

Niet veel later was er een tegenreactie van Giulio Ciccone. Primoz Roglic, Matteo Jorgenson en Rodriguez volgden de Italiaan, terwijl klassementsleider Remco Evenepoel moest passen. De Plus en Vlasov werden bijgehaald door de achtervolgers, waarna de Rus volledig de kaart trok voor Roglic. Vlasov reed de laatste 500 meter op kop, waarna Roglic eenvoudig het sprintje won voor Ciccone. Evenepoel verloor ruim veertig seconden op Roglic en moet daardoor de leiderstrui laten aan de Sloveen.

Results powered by FirstCycling.com

Yooka-Laylee krijgt een remaster: Yooka-Replaylee

Yooka-Laylee. De spiritueel opvolger van Banjo-Kazooie krijgt een remaster. Dat heeft de ontwikkelaar Playtonic bekendgemaakt.

De adventure-platformer Yooka-Laylee kwam in 2017 uit. De ontwikkelaar heeft aangegeven de feedback die destijds van de spelers van het origineel is gekomen mee te nemen in de remaster. Zo worden onder andere de controls en de camera aangepast en kunnen we natuurlijk een behoorlijke grafische update verwachten. Verder wordt er extra content toegevoegd in de vorm van extra uitdagingen en geheimen. De remaster gaat Yooka-Replaylee heten.

Aangifte tegen Rico Verhoeven wegens bedreiging op expositie in Wereldmuseum

Tegen Rico Verhoeven is aangifte gedaan wegens bedreiging. Vroegh Advocatenkantoor bevestigt tegenover AT5 dat die door cliënt Tibor Koppers is ingediend. Hij zou vorige week tijdens een expositie over vechtsport in het Wereldmuseum, het voormalige Tropenmuseum in Amsterdam door de kickbokser en diens manager zijn bedreigd. Zo meldt AT5

Verhoeven en Koppers werkten een tijd nauw met elkaar samen toen ze een bedrijf in voedingssupplementen hadden. Die onderneming ging vervolgens failliet. Volgens De Telegraaf zou ruzie zijn ontstaan over een bedrag van 750 duizend euro.

"Op je knieën"
Tijdens de expositie in het Wereldmuseum donderdagavond 30 mei kwamen de twee elkaar na enige tijd weer tegen. De krant meldt dat Verhoeven en zijn manager Karim Erja harde woorden spraken tegenover Koppers. "Ik ben enorm geschrokken", zegt Koppers. "Rico zei: op je knieën en excuses aanbieden. Het was extreem onaangenaam. Een nachtmerrie."

Karim zou hebben gezegd: "Wij zijn nog niet klaar met jou". Hij en Verhoeven herkennen zich niet in de aanklacht, die volgens het advocatenkantoor dinsdag bij de politie is ingediend. Er zouden beelden worden opgevraagd van het evenement en eventuele bezoekers worden gehoord.

Aardingsgekte: Volgens internet zijn schoenen de gevaarlijkste menselijke uitvinding

Er zijn talloze websites die lijsten bijhouden van 's werelds gevaarlijkste uitvindingen, maar een specifiek voorbeeld heeft onze aandacht getrokken. Welke creatie dat is? Kernwapens, misschien? Sigaretten? Misschien motorvoertuigen? Nee, geen van deze … ‘s Werelds gevaarlijkste uitvinding is blijkbaar schoenen. Hoe is het mogelijk?

Ik aard, jij aardt, wij aarden

De kern van het argument tegen schoenen ligt in het concept van ‘aarden’ of ‘earthing’. Dit idee stelt dat we gezondheidsvoordelen behalen door fysiek contact met de aarde, omdat we hierdoor elektronen uitwisselen met het aardoppervlak en ons lichaam op het "aardpotentiaal" houden. Voorstanders beweren dat primitieve mensen geen last hadden van moderne ziekten omdat ze constant in contact stonden met de aarde door op blote voeten te lopen en op de grond te slapen. Hoewel het leven van primitieve mensen kort en zwaar was, is het moeilijk om de voordelen van aarden volledig te ontkennen.

De industrie rond aarden

Het concept van aarden heeft geleid tot een bloeiende industrie die allerlei huishoudelijke artikelen aanbiedt met ingebouwde metalen draden die geaard zijn. Deze producten variëren van beddengoed, kussens en voetsteunen tot yogamatten en zelfs schoenen met koperen contacten op de zolen. Ook is er kleding beschikbaar die goed voor energiestromen zou zijn, deze komen ook in moderne uitvoeringen. Zo is er geaard schoeisel dat lijkt op copenhagen sneakers. Zelfs voor onze huisdieren zijn er geaarde matten beschikbaar. Het doel is om ons "elektrisch verbonden" te houden met de aarde, wat volgens de aanhangers de algehele gezondheid ten goede komt.

Zijn we al geaard?

In de praktijk is het moeilijk te begrijpen waarom het verbinden van je lichaam met de aarde enige significante invloed zou hebben. Dagelijks komen we al in contact met verschillende materialen die elektriciteit geleiden, zoals pantoffels gemaakt van geleidend materiaal. Bovendien is het onmogelijk om een significante lading onbalans tussen je lichaam en de rest van de wereld te handhaven. We zijn feitelijk al de hele dag door geaard, of we nu schoenen dragen of niet.

Wetenschappelijke onderbouwing

Er zijn verschillende studies gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften die aantonen dat aarden de stemming, slaapkwaliteit en immuunfunctie verbetert, terwijl het stress en spanning vermindert. Een studie gepubliceerd in Psychological Reports: Mental & Physical Health toonde aan dat proefpersonen die op een comfortabele stoel met geaarde koolstofvezel pads zaten, hogere positieve en aangename stemmingen rapporteerden vergeleken met de controlegroep. Hoewel deze resultaten veelbelovend lijken, moeten ze met voorzichtigheid worden geïnterpreteerd vanwege de kleine steekproefgrootte en methodologische beperkingen.

Veiligheidsaspecten en kritiek

De apparaten die bedoeld zijn om je op “aardpotentiaal” te houden, gebruiken de aarding van je huisbekabeling en hebben een weerstand van 100.000 Ω in de kabel. Deze weerstand is waarschijnlijk een veiligheidsvoorziening om stroomstoten te onderdrukken. Als je huis niet goed geaard is, kan een defect in de bekabeling ervoor zorgen dat een geaard beddengoed onder stroom komt te staan, wat kan leiden tot elektrocutie. Dit zou natuurlijk haaks staan op het gezonde imago dat deze producten proberen te creëren.


Win de LEGO Icons Lord of the Rings: Barad-Dûr set!

Vanaf deze week is de nieuwe LEGO-set voor Tolkienliefhebbers te koop via de LEGO stores en LEGO.com: de Lord of the Rings: Barad-Dûr set. Maar je kunt 'm ook op FOK! winnen!

De set telt in totaal 5.471 stenen, die je kunt gebruiken om zelf de donkere toren van Mordor in prachtig detail tot leven te brengen, vol met spannende functies en geliefde personages uit Tolkiens tijdloze saga. De reis door de donkere toren gaat verder met de troonzaal - die een compartiment bevat dat opengaat om een kaart te onthullen. Ook is er een ladder op de bovenste verdieping van de toren die naar links en rechts kan worden bewogen. 

LEGO Barad Dur: blik op de binnenkant

Op de top ligt het Oog van Sauron dat in verschillende richtingen kan draaien en voorzien is van een lichtsteen om het oog te laten gloeien. Er zijn ook 10 minifiguren, waaronder Sauron, Mond van Sauron, Orc, Frodo, Sam, Gollum en Gothmog. 

LEGO Icons Lord of the Rings: Barad-Dûr

Om de lancering van deze set te vieren komt op zaterdag 8 juni de Nederlandse Ashwin Visser, van het designerteam achter de nieuwe LEGO® Icons Lord of the Rings: Barad-Dûr set, naar de LEGO Store in Utrecht. LEGO fans kunnen Ashwin tussen 10.00 - 12.00 uur ontmoeten om hun nieuwe set te laten signeren. 

Je kunt deze set natuurlijk meteen kopen voor €459,99, maar als je mee doet aan deze prijsvraag kun je 'm misschien wel winnen. Wat je moet doen: beantwoord de vraag (correct ), laat je gegevens achter en als je wint, sturen we de hele set naar je op. (De winnaar wordt op vrijdag 7 juni bepaald.)

Update

De winnaar is bekend! Gefeliciteerd qltel met je nieuwe LEGO-set!

Kindermisbruikers raken straks hun ballen of eierstokken kwijt in Louisiana

In de Amerikaanse staat Louisiana kunnen rechters binnenkort chirurgische ingrepen aan de geslachtsorganen opleggen aan zowel mannen als vrouwen die schuldig zijn bevonden aan seksueel misbruik van kinderen. Een recent goedgekeurde wet maakt het mogelijk om iemand te verplichten zijn testikels of haar eierstokken te laten verwijderen. De wet heeft tot grote verontwaardiging geleid bij wetenschappers en mensenrechtenorganisaties. Velen zijn van mening dat deze wet enkel draait om wraak.

De wet moet nog worden goedgekeurd door de Republikeinse gouverneur Jeff Landry. Dit lijkt echter slechts een formaliteit te zijn. Landry staat erom bekend voorstander te zijn van strengere straffen voor ernstige zedendelicten.

Chemische castratie is al legaal in Louisiana, evenals in staten zoals Californië, Florida en Texas. De nieuwe wet gaat echter verder door rechters toe te staan om chirurgische castratie op te leggen aan daders van ernstige seksuele misdrijven tegen kinderen jonger dan 13 jaar. Senator Regina Barrow, de initiatiefneemster van de wet, benadrukt dat het nodig is vanwege misbruik van kinderen, wat onvergeeflijk is. Barrow hoopt dat de wet een preventief effect zal hebben.

Deskundigen betwijfelen de effectiviteit van de voorgestelde 'castratie-wet'. Hoogleraar sociologie Emily Horowitz zegt dat de recidivecijfers van seksuele misdrijven in de VS laag zijn en sinds de jaren 70 dalen. Ze noemt de wet zinloos en gericht op wraak, omdat het een mythe is dat daders van seksuele misdrijven niet kunnen of willen stoppen. In de VS worden voor seksueel misbruik veroordeelden in een openbare online database opgenomen, waardoor veroordeelden nauwelijks meer aan een baan kunnen komen. Professor Horowitz benadrukt dat de huidige straffen al zwaar genoeg zijn.

Ook mensenrechtenorganisaties, waaronder de Restorative Action Alliance, verzetten zich fel tegen de wet. Directeur Amber Vlangas, zelf slachtoffer van seksueel misbruik, noemt de wet een schending van mensenrechten. Ze vindt het absurd en schandalig om mensen te verminken in naam van de slachtoffers. In de VS hebben veroordelingen voor seksueel misbruik al ernstige gevolgen, zoals registratie in een openbare database die het moeilijk maakt voor veroordeelden om werk te vinden. 

Minder stemmen voor coalitiepartijen door lage opkomst

Als de exitpoll van gisteravond de definitieve uitslag blijkt te zijn, zal de PVV van Geert Wilders van 1 naar 7 zetels in het Europees Parlement gaan. Hoewel dit een aanzienlijke winst is, heeft de PVV niet het meeste aantal stemmen binnengehaald. GroenLinks-PvdA behaalt acht zetels.

Uit een onderzoek van Ipsos I&O in opdracht van de NOS blijkt dat veel kiezers die vorig jaar nog hun stem uitbrachten op de PVV, VVD, BBB of NSC, niet hebben gestemd voor het Europees Parlement. Vooral de NSC-kiezers bleven massaal thuis: 59 procent ging niet naar het stembureau. Hetzelfde geldt voor PVV-kiezers, waarvan 56 procent niet heeft gestemd. Onderzoeker Sjoerd van Heck van Ipsos I&O merkt op dat de PVV er dit keer wel in geslaagd is om meer kiezers te mobiliseren dan in 2019, toen 68 procent thuisbleef en nu slechts 44 procent. De PVV lijkt ook de vier zetels van FVD uit 2019 over te nemen.

Zowel de VVD als BBB hebben ook veel niet-stemmers in hun achterban: respectievelijk 47 en 44 procent heeft niet gestemd voor het Europees Parlement. Hoewel het opkomstpercentage hoger ligt dan in 2019, blijft het nog steeds laag volgens Van Heck. Opvallend is dat slechts 13 procent van de voormalige NSC-kiezers die op Pieter Omtzigt stemden bij de Tweede Kamerverkiezingen, dat opnieuw deden.

In totaal is bijna 46 procent van de kiesgerechtigden opgekomen voor deze verkiezingen, terwijl dit percentage bij de Tweede Kamerverkiezingen rond de 80 procent ligt.

Extra controles aan Duitse grens in verband met EK voetbal

Vanaf vandaag zal de Duitse politie extra controles uitvoeren aan de grens in verband met het aankomende EK voetbal dat in Duitsland plaatsvindt. Er zullen ook extra controles worden uitgevoerd aan de grens met Nederland.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Faeser verklaart: "Onze aandacht richt zich op diverse zaken, van de dreiging van islamitisch terrorisme tot hooliganisme en cyberaanvallen." Ze benadrukt dat er op dit moment geen specifieke aanwijzingen zijn voor mogelijke aanvallen.

De Duitse politie zal extra controles uitvoeren aan de grenzen met Denemarken, Frankrijk, België, Nederland en Luxemburg, allen lidstaten van de Schengenzone. Normaal gesproken zijn er geen grenscontroles tussen deze landen en slechts sporadisch worden er willekeurige controles uitgevoerd. Daarnaast kunnen ook luchthavens en havens extra gecontroleerd worden. Faeser adviseert iedereen die tijdens het EK naar Duitsland reist om de juiste reisdocumenten mee te nemen.

De tijdelijke extra controles zullen doorgaan tot 19 juli, vijf dagen na de EK-finale. Het toernooi begint over precies een week met de openingswedstrijd Duitsland-Schotland in München. Gedurende het EK zullen ongeveer 580 buitenlandse politieagenten de Duitse politie ondersteunen door te patrouilleren in de speelsteden.

FOK! Wat een weer: vanmiddag meer kans op een bui

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goede morgen!

Vanochtend schijnt vooral in de zuidoostelijke helft de zon. In de noordelijke helft is er meer bewolking aanwezig en komen er enkele buien voor met in het noordelijke kustgebied een kleine kans op onweer. De wind trekt geleidelijk aan naar matig en komt uit een zuidwestelijke richting.

Vanmiddag is er een afwisseling van zon en bewolking en vooral in het midden, oosten en noordoosten komt er een enkele bui voor. In het westelijk kustgebied schijnt de zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot 20°C in het zuiden. De wind is matig en komt uit een west- tot zuidwestelijke richting.

Vanavond komt er in het oosten eerst nog een enkele bui voor. Verder is het droog en zijn er brede opklaringen. In de loop van de avond raakt het in het westen bewolkt en kan er in het noordwesten een bui vallen. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Komende nacht is het in het noordwesten bewolkt met enkele buien, elders zijn er opklaringen en blijft het droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 13°C aan de kust tot plaatselijk 6°C in het oosten. Landinwaarts staat er weinig wind, aan de kust is de zuidwestenwind matig. (Bron: KNMI)

Tot morgen!   

               

Zonsondergang in België (of Frankrijk) (Foto: Professionele-idioot)
De zon aan de horizon (Foto: Professionele-idioot)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Swiatek en Paolini overtuigend naar Roland Garros-finale

Tennissters Iga Swiatek en Jasmine Paolini gaan strijden om de titel in het damesenkelspel op Roland Garros. De Poolse nummer één en Italiaanse nummer twaalf van de plaatsingslijst hadden het beiden niet al te moeilijk in hun halve finales.

Swiatek nam het op tegen de als derde geplaatste Amerikaanse Coco Gauff, een herhaling van de finale van twee jaar geleden. De Poolse opende door in game één de service van Gauff over te nemen en deed dat op 3-1 nog eens, waarmee set één geen moment spanning kende.

In het tweede bedrijf ging het wat anders: Gauff wist wat beter in haar spel te komen en plaatste op 2-1 zowaar een break. Die leverde ze echter wel gelijk weer in en ook haar volgende opslagbeurt ging naar Swiatek. Op 5-4 serveerde Gauff twee matchpoints weg en pakte ze met grote moeite haar eigen game, maar Swiatek maakte het op eigen service met haar vierde matchpoint alsnog af: 6-2, 6-4.

In de finale staat Swiatek tegenover Paolini, die voor het eerst een Grand Slam-finale gaat spelen. De Italiaanse had in set één genoeg aan een break op 2-1 om de pas 17-jarige Russische Mirra Andreeva de openingsset te ontnemen, waarna de tiener min of meer gebroken leek. In set twee won Andreeva haar eerste opslagbeurt, maar daana leverde ze alles in, de laatste twee keer zelfs zonder grote tegenstand: 6-3, 6-1.

De finale staat zaterdag op het programma in Parijs.

NBA: Celtics starten Finals met overtuigende zege, Porzingis maakt indruk

In de TD Garden in Boston zijn donderdagavond de NBA Finals van start gegaan. De Boston Celtics namen het in eigen huis op tegen de Dallas Mavericks in de eerste van maximaal zeven wedstrijden in de eindstrijd van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie.

De Celtics konden voor het eerst sinds wedstrijd vier tegen de Miami Heat in de eerste playoffronde, eind april, weer beschikken over Kristaps Porzingis. De Let maakte gelijk een meer dan uitstekende indruk: hij speelde iets meer dan de helft van de wedstrijd mee, maar tekende wel voor 20 punten.

Met een 37-20 eerste kwart schoten de Celtics uit de startblokken en dat bleek eigenlijk gelijk al de genadeslag. De Mavericks kwamen wel een beetje beter op gang, maar de ploeg van Luka Doncic (30 punten, 10 rebounds) wist geen moment meer voor een bedreiging te zorgen.

De Celtics openden de finale zo met een 107-89 overwinning en kan zondag in eigen huis gaan proberen de score nog eens te vergroten, alvorens de twee naar Dallas trekken voor de derde en vierde wedstrijd.

Speelschema
Zondag 9 juni, 20.00u (02.00u NL) - NBA Finals, game 2; Boston Celtics - Dallas Mavericks (1-0)

Random Pics van de Dag #1296

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1314
special
Random Pics van de Dag #1313
review
Alan Wake II: Night Springs
special
Random Pics van de Dag #1312
special
Pinkpop 2024: een terugblik
special
VrijMiBabes #215 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.