Gefrustreerde Djokovic met moeite naar kwartfinales Roland Garros, alleen topspelers over

Tennisster Novak Djokovic heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales op Roland Garros. De als eerste geplaatste Servische titelverdediger had het moeilijk met Francisco Cerundolo (23), gleed regelmatig weg op het Franse gravel en raakte daardoor zichtbaar gefrustreerd, maar klopte de Argentijn uiteindelijk toch met 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3.

In de kwartfinales staat Djokovic tegenover de als zevende geplaatste Noor Casper Ruud, die in de afgelopen twee jaar de finale verloor in Parijs, vorig jaar tegen Djokovic. Ruud speelde tegen de Amerikaan Taylor Fritz (12) en na een pittig begin was de Noor toch een maatje te groot: 7-6 (6), 3-6, 6-4, 6-2.

Ook de als vierde geplaatste Duitser Alexander Zverev schopte het tot de laatste acht. Hij had wellicht wat meer moeite dan gedacht met de Deen Holger Rune (13), maar aan het eind van een vijfsetter kwam hij toch nog een beetje op dreef: 4-6, 6-1, 5-7, 7-6 (2), 6-2.

Zverev staat in de kwartfinales tegenover Alex de Minaur (11), die zich als eerste Australiër sinds Lleyton Hewitt in 2004 voor de laatste acht in Parijs plaatste. De Minaur deed dat met een overtuigende zege op de Rus Daniil Medvedev, die alleen in de openingsset echt wat in de melk te brokkelen had: 4-6, 6-2, 6-1, 6-3.

Het was alweer vijf jaar geleden dat alle acht kwartfinalisten geplaatste spelers waren in Parijs, dit jaar is De Minaur met plek elf de laagstgeplaatste van de acht overgebleven titelkandidaten.