CD Review: Moloko - Statues

Tja, hoe dat dan klinkt. Apart, kan ik wel zeggen. Of misschien is het gewoon aan het randje van mijn smaak. Want op zich heeft Moloko met dit album een goed klinkend album afgeleverd. Dub disco is misschien niet helemaal goed omschreven maar komt op zich aardig in de buurt van de tien tracks op het album.

Het album begint met de single 'Familiar Feelings', waar ik niet zo kapot van ben. Een intro van bijna twee en een halve minuut en de steeds herhalende vocals zorgen voor een niet heel aantrekkelijk dub nummer.

Het nummer 'Cannot Contain This' doet het dan, na de track 'Come On', een stuk beter met toch eigenlijk dezelfde formule.

'Statues', de titeltrack van het album, is het enige nummer dat nauwelijks een beat bevat. De strijkinstrumenten, veelvuldig door het hele album gebruikt, vallen hier extra op.

Na 'Forever More' de track 'Blow By Blow', met wat meer funk invloed. Eén van de weinige nummers die ik wel live zou willen horen, wat dan ook niet geldt voor de niet echt opvallende track '100%'.

Het downtempo nummer 'The Only Ones' klinkt, afgezien van het refrein, weer wel erg lekker. 'I Want You' is eerlijk gezegd ook niet echt mijn ding, maar afsluiter 'Over & Over' is een prachtig rustig nummer.

Conclusie

Alles bij elkaar is Moloko gewoon niet echt mijn muziek, maar het is dan ook hele aparte muziek. Het valt onder dance, met funk invloeden. Ook het orkest, waar op dit album veelvuldig gebruik van wordt gemaakt, heeft een grote invloed op de uiteindelijke sound van 'Statues'.

Petje af voor de productie, maar ik zal de cd alleen zo nu en dan op de achtergrond opzetten.

Statues krijgt van mij een 6.5



Tracklist:

1 - Familiar Feelings - 6:31
2 - Come On - 4:43
3 - Cannot Contain This - 5:39
4 - Statues - 5:27
5 - Forever More - 7:22
6 - Blow By Blow - 3:12
7 - 100% - 5:14
8 - The Only Ones - 4:14
9 - I Want You - 5:08
10 - Over & Over - 9:53