FOK! Wat een weer: een echte zomerdag met later plaatselijk onweer

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Vanochtend is het zonnig en droog. De wind uit het zuidoosten is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Vanmiddag neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe, maar in een groot deel van het land blijft de zon nog goed te zien. Aan het einde van de middag kan er plaatselijk een enkele (onweers)bui voorkomen. De middagtemperatuur is ongeveer 26°C, in Zeeland enkele graden lager. De wind komt uit een zuidelijke richting en is zwak tot matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer komt de wind uit het zuidoosten en is deze eerst af en toe vrij krachtig.

Vanavond is er vrij veel bewolking en vallen er enkele regen- of onweersbuien. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk droog. De wind komt in het noordoosten van het land uit het zuidoosten en is matig, in de rest van het land staat er weinig wind.

Vannacht zijn er in het zuidwesten enkele buien, eerst mogelijk met onweer. In de rest van het land blijft het droog. De minimumtemperatuur is ongeveer 14°C. Er is weinig wind, in het noordoosten steekt een matig oostenwind op. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

                   


Sluierbewolking boven de Kwadijk naar Purmerend (Foto: Pukeko)
Sluierbewolking boven de Kwadijk naar Purmerend (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.