CD: A Nightmare Outdoor - The DJ Sets

Op 9 september jl. vond weer een editie van A Nightmare Outdoor plaats. Op Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland was het weer uren lang beuken geblazen. Inmiddels zijn er onder andere een DVD met live-registratie uitgebracht, en een CD met daarop de twee beste DJ-sets uit de industrial/terror-tunnel. FOK! beluisterde een dubbel-CD met daarop een zestal DJ-sets, "The DJ Sets" genaamd.


Op de eerste CD kom je allereerst een set tegen van DJ Neophyte vs. The Stunned Guys. Natuurlijk met tracks van The Stunned Guys, zoals 'Your Choice' vs. Tommyknocker, met het klassieke 'Thrillseeka' met DJ Paul en 'Get This Motherfucker' (samen met Neophyte). Ook de Stunned Guys remix van Hard Creations 'I Will Have That Power 2006' doet het goed. Hier en daar hoor je het geluid van het publiek, waardoor het live-gevoel goed benadrukt wordt.

Daarna de set van Nosferatu, die sterk opent met 'Rotterdam Nightmare' van The Playah. De overgang naar 'Intellectual Killer' van Viper is een beetje vreemd, maar dat mag de pret niet drukken. De set van Nosferatu gaat net wat harder, en de Catscan remix van 'Atmosfear' van The Mover is één van de lekkerste nummers in zijn set. En natuurlijk mag zijn eigen track 'Knock Out' niet ontbreken.

Next on the list: Tommyknocker! Hij opent meteen met een lekkere eigen track, 'Twist'. Ook Endymions 'Petrifaction' is leuk, maar tracks van Endymion voeren de boventoon in zijn mix. Bijvoorbeeld 'The Prophecy Unfolds', samen met The Viper. Terwijl het publiek "Holland!" scandeert in een break, gaan de beats door en komt ook 'Nocturnal Rituals' langs. Kortom, veel eigen werk op deze eerste CD, over het algemeen veel goede tracks, jonge en oude, en duidelijk het live-gevoel van het festival.

Evil Activities vs. DJ Panic openen de tweede CD. Niet zo heel erg veel eigen materiaal in deze set, maar natuurlijk staat de erg lekkere plaat 'Never Fall Asleep' van Evil Activities vs. Panic er wel op. Het gaat er hier nog wel een tikje harder aan toe, zeker met keiharde tracks als 'Back In My Brain Again' van Neophyte.

Dan een set van Tha Playah met, hoe kan het ook anders, drie eigen produkties ('Blast Tha Crowd', 'Fuck The Titties' en 'I Call Tha Shots'). Daarnaast zitten er nog meer vette tracks tussen zoals 'Invasion' van Neophyte vs. Evil Activities en 'Hate Me' van Weapon X. Als uitsmijter gaat iedereen natuurlijk helemaal uit z'n dak op het keiharde 'Holland is GVD het hardste' van niemand minder dan Noisekick, Drokz en Tails.

De hekkensluiter van dit album is D-Passion. Niet zo heel veel eigen produkties in zijn set, maar het populaire 'Put Things Right' staat er natuurlijk op. Veel goede tracks wisselen elkaar af: van 'I See The Dark' (N-Corruptor) naar 'What's Up With Life' van T-Junction & Osiris ft. MC Syco. Daarna is het echt nog even gas geven, het gaat er wel ERG hard aan toe. Tracks als 'Scan 7' en 'Bij Gebrek Aan Beter' beuken hard en snel. Het album wordt afgesloten met 'Liberate' van Unexist.

Conclusie
Als je deze CD koopt, weet je precies wat je in huis haalt. Zowel CD's als DVD's van de Nightmare-serie zijn altijd van hoge kwaliteit, en dat is bij de CD niet anders. De verpakking ziet er zoals altijd keurig uit, er zijn veel vette tracks van goede DJ's en producers verzameld, en door het geluid van het publiek, dat er keurig doorheen gemixt is, krijg je dat echte live-gevoel. Nee, er zijn eigenlijk niet zoveel redenen waarom je deze CD niet zou willen hebben!


Label: Mid-Town / Rotterdam Records Releasedatum: 25-11-06
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!