Paret-Peintre wint tiende etappe op Bocca della Selva in Giro d'Italia

Een dag na de rustdag in de Giro d'Italia heeft Valentin Paret-Peintre de bergrit naar Bocca della Selva gewonnen. In de tiende etappe was de Fransman van Decathlon-AG2R La Mondiale de sterkste voor Romain Bardet en Jan Tratnik. In het algemeen klassement waren er weinig verschuivingen en is Tadej Pogacar nog altijd ruim leider.

Na de eerste rustdag in de Giro d'Italia stond dinsdag een bergrit op het programma met aankomst naar Bovva della Selva, een onregelmatige klim van achttien kilometer. Nog voor de start gaf Olav Kooij op vanwege ziekte en moest Visma Leasa a Bike verder met vijf renners.

Vanaf kilometer nul regende het aanvallen en was het lang wachten voordat een juiste kopgroep wegreed en uiteindelijk zouden 26 renners de ruimte krijgen van het peloton. In de kopgroep zaten onder meer Romain Bardet, Jan Tratnik, Julian Alaphilippe en Juan Pedro López. De voorsprong liep snel op naar de vier minuten. Nadat duidelijk was dat de kopgroep voor de ritzege zou gaan rijden was er van een goede samenwerking ook weinig sprake.

Tratnik reed op dertig kilometer van de streep weg uit de kopgroep en nam een mooie voorsprong. In de achtervolging op de Sloveen reden ook Bardet, Frigo, Bagioli en Valentin Paret-Peintre weg. Aan de voet van de slotklim had Tratnik een kleine minuut voorsprong op de vier achtervolgers en hield die voorsprong lange tijd vast. Maar nadat eerst Frigo moest passen en later ook Bagioli gingen de twee Fransen in de achtervolging op Tratnik.

Tratnik kon zijn tempo niet vasthouden en na een aanval van Paret-Peintre, waarbij Bardet moest lossen reed hij direct naar het wiel van de Sloveen. Paret-Peintre liet Tratnik ook direct achter en reed naar de eerste zege uit zijn carriere. Bardet zou ook nog Tratnik passeren, reed naar de tweede plaats en deed daarbij goede zaken in het algemeen klassement. De ervaren Fransman van DSM-PostNL komt de top tien binnen. Verder waren er weinig verschuivingen in het algemeen klassement en gaat Tadej Pogacar nog altijd ruim aan de leiding.

Results powered by FirstCycling.com