Giro: Etappe 11 - Aanvallende sprinters of sprintende aanvallers?

De tiende etappe van de Giro d'Italia leverde een fraaie overwinning op voor Valentin Paret-Peintre, de vederlichte Fransman was indrukwekkend op de slotklim. Vandaag zal het niks zijn voor zo'n type renner, de klimkilometers zitten dit keer vooral in het begin.

De heren stappen op in Fioano di val Fortore en krijgen een flinke rit van 207 kilometer voor de kiezen. Na een korte afdaling moet er gelijk al geklommen worden, ruim zes kilometer aan een procent of vier. Een lange afdaling volgt, gevolgd door een klim van de derde categorie: dik acht kilometer aan ruim vijf procent. Nog wat heuvelwerk wordt gevolgd door een flink stuk dalen, de aanvallers moeten hun slag nu wel geslagen hebben.

Met zo'n honderd kilometer te gaan zijn we min of meer op zeeniveau, vierhonderd meter lager dan de start. Vanaf dat moment is het grotendeels vlak, met natuurlijk hier en daar een heuveltje, waarna men koers zet naar Francavilla Al Mare. Daar ligt de finish, waar een groep aanvallers wel eens voor de zege kan gaan sprinten.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)