CD: Bloomingdale 06

Vanaf 2002 brengt ID&T zomerse mix-cd'tjes uit onder de noemer Bloomingdale, uiteraard vernoemd naar de strandtent Bloomingdale aan Zee. Al vanaf 2003 is dat een dubbel-cd en bij deze vijfde editie is dat niet anders. Die editie, Bloomingdale 06, ligt sinds een paar weken in de winkels.


Twee schijven dus, waarvan de eerste simpelweg Bloomingdale is genoemd. De cd is door een niet noemenswaardige DJ gemixt, duurt maar liefst 79 minuten en bevat een indrukwekkende lijst zomerse dance-hits. Wat dacht je van 'You Got The Love' van The Source feat. Candi Staton, 'My Life' van Chanel, 'Most Precious Love' van Blaze feat. Barbara Tucker en Phunk-A-Delics 'Rockin''? De lijst gaat nog door, maar over de eerste cd kun je eigenlijk heel duidelijk zijn: de mix is simpel maar okee, en de muziek is gewoon perfect. Zeker met een dijk van een afsluiter in de vorm van Fonzerelli's 'Moonlight Party', waarbij je jezelf nog net niet echt op een zomers strandfeest ziet staan dansen.

De tweede cd draagt de naam van de zondags-feestjes in Bloomingdale aan Zee: Sundale, en werd gemixt door niemand minder dan Ricky Rivaro. Vergeleken met de eerste cd, die door de commerciŰlere nummers wat meer recht-toe-recht-aan klinkt, heeft de tweede cd een meer funky geluid. Meer gitaar-riffjes, meer onregelmatige beats, meer geschikt voor de wat chiquere, zomerse uitgaansavond. Nog altijd zijn er voor de kenner genoeg bekende namen aanwezig, meneer Rivaro zocht onder andere tracks van Gregor Salto, Milk & Sugar, Fedde Le Grand, Chocolate Puma en Martijn ten Velden uit. Van die laatste staat uiteraard 'I Wish U Would' erop, vlak voordat met 'Borderline' van Michael Gray wordt afgesloten. Niet zo'n knallend einde, dat is ook eigenlijk het enige puntje van kritiek dat je zou kunnen hebben op deze mix: het is altijd zomers, maar blijft overal redelijk keurig en rustig.

Over het geheel gezien maakt dit alles Bloomingdale 06 eigenlijk juist tot een super-cd. CommerciŰle knallers op de ene cd, en een funky clubmix van hoog niveau op de andere. Zomers van de eerste tot de laatste minuut, en daarmee misschien wel de beste compilatie/mix van dit moment.


Label: ID&T Releasedatum: 04-08-06 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!