NBA: Nuggets en Pacers weer op gelijke hoogte tegen Timberwolves en Knicks

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie blijft het spannend in de playoffs. De Indiana Pacers en New York Knicks staan na vier wedstrijden volledig gelijk en dat geldt ook voor de Denver Nuggets, de regerend kampioenen, en de Minnesota Timberwolves.

Indiana Pacers - New York Knicks (1-2)
De Knicks hadden thuis twee keer gewonnen, waarna de Pacers in eigen huis wedstrijd drie wonnen. De vierde wedstrijd werd geen moment spannend in Indianapolis: de Pacers domineerden al vanaf het 34-14 eerste kwart en lieten de Knicks geen seconde meer in de buurt komen. Onder leiding van Tyrese Haliburton (20 punten) en Aaron Nesmith (12 rebounds) pakten de Pacers een zeer overtuigende 121-89 zege voor 2-2 in de serie.

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets (2-1)
De serie gaat hier juist precies andersom: de Timberwolves begonnen met twee thuiswedstrijden, waarna de Nuggets in Minneapolis wedstrijd drie pakten. In de vierde wedstrijd zette dat beeld zich door: de Nuggets waren de betere ploeg en met weer eens 35 punten van Nikola Jokic pakten de kampioenen een 107-115 zege tegen de Timberwolves, waar Anthony Edwards zelfs met 44 punten niet voor redding kon zorgen.

Speelschema
Dinsdag 14 mei, 20.00u (02.00u NL) - Eastern Conference Semifinals, game 5; New York Knicks - Indiana Pacers (2-2)
Dinsdag 14 mei, 22.30u (04.30u NL) - Western Conference Semifinals, game 5; Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves (2-2)