Milan sprint naar zijn tweede ritzege deze Giro, Jakobsen komt hard ten val

Jonathan Milan heeft zijn tweede ritzege in de Giro d'Italia te pakken. De Italiaanse sprinter was in de elfde etappe de snelste, nadat hij eerder ook de vierde rit had gewonnen. Fabio Jakobsen kwam in de massasprint hard ten val.

De elfde etappe in de Giro d'Italia was er weer een voor de sprinters. Nadat het in het begin nog wat heuvelachtig was waren de laatste honderd kilometer vlak. Nog voor de start kreeg Visma Lease a Bike een nieuwe tegenvaller te verwerken. Nadat dinsdag sprintkopman Olav Kooij moest opgeven, was het woensdag de beurt aan klassementsrijder Cian Uijtdebroeks. De Nederlandse ploeg stuurde Tim van Dijke en Edoardo Affini mee in de kopgroep, waar ook Thomas Champion in zat. De drie kregen in eerste instantie de ruimte van het peloton, maar op dertig kilometer van de finish werden ze ingerekend.

Er zou zoals verwacht een massasprint komen en daarin was Jonathan Milan voor de tweede keer deze Giro de snelste. De snelle Italiaan klopte vrij eenvoudig Tim Merlier, die later werd gedeclasseerd doordat hij van zijn lijn afweek. Fabio Jakobsen kwam in de laatste kilometer hard ten val en kon zodoende opnieuw niet meesprinten voor de dagzege in de Ronde van Italië.

Results powered by FirstCycling.com