Death Stranding-film in ontwikkeling bij Hammerstone Studios

Kojima Productions werkt samen met Hammerstone Studios om een verfilming van Death Stranding te ontwikkelen en te produceren, volgens een rapport van Deadline.

Het plot voor het project, de allereerste speelfilmaanpassing van Kojima Productions, wordt geheim gehouden. Er zouden nieuwe elementen en personages binnen het Death Stranding- universum geïntroduceerd worden. Het is nog niet duidelijk wie de film zal schrijven en regisseren.

Eerdere films die door Hammerstone Studios werden gefinancierd, zijn Kung Fury, Barbarian, Zeros to Ones, Bill & Ted Face the Music, Come Away en The Public.

"Ik kan niet enthousiaster zijn over deze nieuwe samenwerking met Hammerstone Studios", zei Hideo Kojima. "Dit is een cruciaal moment voor de franchise en ik kijk er echt naar uit om met hen samen te werken om Death Stranding naar het grote scherm te brengen."

Alex Lebovici van Hammerstone Studios voegde eraan toe: "We zijn verheugd en vereerd dat we de kans krijgen om samen te werken met de briljante en iconische Hideo Kojima aan zijn eerste verfilming. Ons doel is om opnieuw te definiëren wat een verfilming van een videogame zou kunnen zijn als je creatieve en artistieke vrijheid hebt. Deze film wordt een authentieke 'Hideo Kojima'-productie."

Death Stranding movie