COVID-19: 1e dode en 128 besmettingen in Nederland, Brabanders blijf thuis

Een 86-jarige man die opgenomen was in het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam met COVID-19 is vandaag overleden. De besmettingsbron van deze patiënt is tot nu toe onbekend. Dit is de eerste patiënt in Nederland die is overleden aan de gevolgen van een infectie met het nieuwe coronavirus.

Nadat bekend werd dat de patiënt COVID-19 had, is hij in isolatie verzorgd. Het ziekenhuis en de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst hebben de contacten van de patiënt (bezoekers en verzorgers) in kaart gebracht en gaan na of zij klachten hebben. Alle contacten van de patiënten die verkoudheidsklachten of koorts hebben, is gevraagd om thuis te blijven. Zo nodig worden zij getest.

Update 14.15 uur:
Het RIVM heeft weer nieuwe cijfers bekend gemaakt, het aantal besmettingen met het COVID-19 coronavirus is met 46 gevallen gestegen naar 128. Bij onze zuiderburen in België zijn ook nieuwe cijfers bekend gemaakt, daar zijn er het afgelopen etmaal 58 nieuwe besmettingen vastgesteld en staat de teller inmiddels op 109.

Update 19.00 uur:
Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM morgen een steekproef naar COVID-19.