Trump bedoelde precies het tegenovergestelde van wat hij zei: 'Heb me versproken'

De Amerikaanse president Donald Trump is weer lekker bezig. Maandag liet hij na afloop van gesprekken met de Russische president Vladimir Poetin nog weten geen reden te zien waarom Rusland zich met de verkiezingen van 2016 bemoeid heeft, nu keerde hij volledig om.

"Ik zie geen enkele reden waarom het Rusland geweest zou zijn", aldus Trump, staand naast Poetin, over de affaire. Hij koos daarbij publiekelijk de kant van de Russen tegenover die van zijn eigen inlichtingendiensten, iets wat in de VS zelfs bij Fox News - doorgaans toch weinig negatief over Trump - flink verkeerd viel.

Nu hij eenmaal weg is uit Rusland heeft Trump zich echter volledig van de andere kant laten zien. In een op social media geplaatst statement liet de president weten dat hij eigenlijk exact het tegenovergestelde bedoelde van wat hij zei toen Poetin nog een meter of twee naast hem stond: hij was het woordje 'niet' alleen even vergeten.

"Op een gegeven moment vroeg ik me af waar alle commotie toch over ging, dus heb ik om een uitdraai van de persconferentie gevraagd. Ik heb het zelfs even teruggekeken en het viel me op dat ik me heb versproken", beweerde de president.

"Ik zie geen enkele reden waarom het NIET Rusland geweest zou zijn", zei Trump 'overduidelijk' bedoeld te hebben, waarbij hij er nog even aan toe wilde voegen dat hij op geen enkele manier samen heeft gewerkt met Rusland en dat 'heel veel mensen' dat ook gezegd hebben.