Smallville-actrice Mack opgepakt wegens sekshandel

Actrice Allison Mack is door de FBI gearresteerd in verband met betrokkenheid bij sekshandel en gedwongen arbeid. De 35-jarige Mack, die tien jaar lang de rol van Chloe Sullivan vertolkte in de serie Smallville, zou dat gedaan hebben voor NXIVM, een bedrijf dat wordt beschreven als een sekte.

Mack werd samen opgepakt met Keith Raniere, de oprichter en leider van NXIVM. Officieel gaat het bij dat bedrijf om professionele en persoonlijke ontwikkeling, maar volgens de berichten is het vooral een manier voor Raniere om aan onder meer zijn seksuele trekken te komen.

Mack haalde vrouwen de organisatie in door te zeggen dat ze zo meer macht zouden krijgen, maar dat was bepaald niet het geval: de dames moesten seks hebben met Raniere, omdat anders belastende informatie over ze naar buiten zou worden gebracht. Ook moesten ze als slaaf werken.

Volgens de papieren van de rechtbank konden de dames zich omhoogwerken door andere vrouwen binnen te hengelen. Helemaal bovenaan die piramide stond uiteraard Raniere, maar Mack zou min of meer zijn rechterhand zijn geweest, inclusief seksuele diensten, in ruil voor een financiële vergoeding.

De vrouwen die door Mack en haar 'collega's' binnen werden gehaald werden tijdens een ceremonie, waarbij men naakt moest zijn, gebrandmerkt met de initialen van Raniere. Als Mack schuldig bevonden wordt zou ze vijftien jaar het gevang in kunnen, vijf jaar minder dan Raniere.