Games of Thrones: The Exhibition door 14.610 bezoekers bezocht

HBO Nederland en KPN laten weten dat Game of Thrones: The Exhibition, een tentoonstelling gebaseerd op de populaire HBO-serie, in vijf dagen tijd door 14.610 bezoekers bezocht is. De langverwachte expositie werd op 26 mei geopend door Game of Thrones-acteurs Michiel Huisman en Daniel Portman. Het kostuum en de wapens van Daario Naharis - het personage van Michiel Huisman - werden exclusief in Amsterdam tentoongesteld. Alle gratis kaarten voor Game of Thrones: The Exhibition, dat van 27 t/m 31 mei in de Zuiveringshal West op de Westergasfabriek in Amsterdam gelegen was, waren binnen 8 dagen uitverkocht.

Het was niet de eerste keer dat de Game of Thrones-tentoonstelling in Nederland neerstreek. In mei 2013 kwamen ruim 21.000 geïnteresseerden naar de Posthoornkerk in Amsterdam. Om fans de best mogelijke ervaring te bieden, werden er dit keer gratis tickets verstrekt. Deze waren binnen acht dagen uitverkocht. Op zondag 31 mei - de laatste dag dat de tentoonstelling geopend was - konden fans zonder geldig ticket de tentoonstelling betreden op basis van het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ principe.

Game of Thrones: The Exhibition bood ruim 70 voorwerpen uit de eerste vier seizoenen en een unieke selectie uit het vijfde seizoen dat momenteel bij HBO te zien is. Naast het kostuum en de wapens van Michiel Huisman waren andere publiekstrekkers de felrode jurk van Melisandre, het personage van Carice van Houten, de IJzeren Troon en de veelbesproken "Ascend the Wall" 4D Oculus Rift Virtual Reality Experience. In deze attractie konden bezoekers de reis naar de top van de iconische Muur simuleren.

Ben jij er geweest? Zo ja, laat hieronder je foto achter!