[AO] Williams delft onderspit tegen Ivanovic

Serena Williams kan ook dit jaar naar de titel in Melbourne fluiten. De Amerikaanse nummer één van de wereld werd vandaag compleet verrast door de Servische Ana Ivanovic, die na verlies van de eerste set hoop bleef houden op een goede afloop, die ze uiteindelijk ook kreeg; 4-6, 6-3 en 6-3.

Williams verloor pas vijf keer eerder op een Grand Slam nadat ze een eerste set gewonnen had. Vorig jaar werd ze in de kwartfinale hier nog verslagen door haar landgenote Sloane Stephens, en het jaar daarvoor was ze zelfs helemaal afwezig in Melbourne Park. De laatste keer dat ze de titel op de Australian Open won was dan ook in 2010.

Ivanovic bereikte vandaag een mijlpaal. De Servische won nog nooit een set van Serena in hun vier voorgaande ontmoetingen, en boekte vandaag dus ook meteen haar eerste overwinning. Ook is de Servische hard op weg om haar voorgaande prestaties in Melbourne te evenaren. Buiten haar finaleplek in 2008 reikte ze nooit verder dan de vierde ronde. Nu is ze al verzekerd van een kwartfinale. Daarin speelt ze tegen de winnares van de wedstrijd tussen Eugenie Bouchard en de Australische Casey DellAcqua.