Sinner schrijft ABN Amro Open op zijn naam

Jannik Sinner heeft de 51ste editie van het ABN Amro Open in Ahoy gewonnen. De Italiaanse tennisser was in de finale te sterk voor de Australiër Alex de Minaur in twee sets: 7-5, 6-4.

Jannik Sinner had in aanloop naar de finale in de openingsronde gewonnen van Botic van der Zandschulp en zaterdagavond was de Italiaan in de halve finale te sterk voor Tallon Griekspoor.

In de finale tegen Alex de Minaur zorgde Sinner in de openingsset voor de eerste break. De Minaur wist terug te komen tot 5-5, waarna Sinner opnieuw toesloeg op de service van de Australiër en ditmaal wel de set uitserveerde.

Ook in de tweede set was het Sinner die als eerste toesloeg. De Minaur wist direct terug te breaken, maar in de game daarna moest de Australiër opnieuw zijn service inleveren en kon de Italiaan bij 5-4 de wedstrijd uitserveren en won hij de 51ste editie van het ABN Amro Open.

Sinner, die eerder dit jaar al de Australian Open wist te winnen, stijgt door de overwinning naar de derde plaats op de wereldraking. De hoogste ranking uit zijn carriere.