PSG kleineert Barcelona, Borussia na ommekeer tegen Atletico in halve finales Champions League

In de Champions League zijn de eerste twee halvefinalisten bekend. Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund plaatsten zich dinsdagavond in twee spektakelstukken voor de laatste vier in het miljardenbal, wat vooral voor FC Barcelona uiterst pijnlijk was.

FC Barcelona - Paris Saint-Germain
Barcelona won in Frankrijk met 2-3 en in eigen huis kwam de ploeg na dik tien minuten al op voorsprong: Raphinha rondde een aanval keurig af. Het duurde echter niet lang voor de boel om begon te draaien: Ronald Araújo kreeg een uiterst domme rode kaart.

Kort voor rust begon het pijn te doen bij Barcelona: een voorzet van Gonçalo Ramos werd gemist door Kylian Mbappé, maar kwam perfect voor de voeten van Ousmane Dembélè, die de gelijkmaker scoorde. Tien minuten na rust was het nog eens raak, dit keer stond Vitinha volledig vrij en maakte hij de 1-2.

Bijna gelijk daarna werd Barcelona-coach Xavi weggestuurd na wat dom schreeuwen en trappen aan de zijlijn en niet veel later werd het allemaal nog erger voor de thuisploeg: João Cancelo haalde Dembélè neer in het strafschopgebied en Mbappé liet de kans niet onbenut om vanaf elf meter de 1-3 te maken.

Natuurlijk bleef Barcelona het wel proberen, maar in de laatste minuten viel de definitieve beslissing: na een dubbele rebound schoot Mbappé de 1-4 binnen, waarmee Paris Saint-Germain met een totaalscore van 6-4 naar de halve finales ging.

Borussia Dortmund - Atletico Madrid
Atletico won thuis met 2-1, maar in Duitsland kwam Dortmund na een dik half uur op voorsprong: Julian Brandt schoot vanuit een lastige hoek via de handen van Atletico-doelman Jan Oblak raak. Een paar minuten later kon het stadion helemaal uit z'n dak gaan: Ian Maatsen verdubbelde de score na een fraaie aanval.

Kort na rust gaf Mario Hermoso de bal met het hoofd keurig voor en dat leverde Atletico een goal op, maar wel via de voet van Dortmund-speler Mats Hummels. Een dik kwartier later stond het zelfs weer gelijk: Angel Correa tikte een rebound op bijzonder fraaie wijze in het Duitse doel in het Westfalenstadion.

Het duurde niet lang of Dortmund stond weer op voorsprong: Marcel Sabitzer gaf prachtig voor op Niclas Füllkrug, die de 3-2 binnen wist te koppen. Amper drie minuten later was het Sabitzer die zelf de 4-2 binnen kon knallen en na nog een paar kansen voor Atletico was het daarmee gespeeld: Dortmund won met 4-2 en plaatst zich met een totaal van 5-4 voor de halve finales.