FOK!filmtips van de dag: Top Gun

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Normaal zouden Elisabeth en Ousmane elkaar nooit ontmoet hebben. Zij is een weduwe die een rustig leven leidt op haar boerderijtje op kanaaleiland Guernsey. Ousmane is een boswachter en bidt vijf keer per dag richting Mekka. Op 7 juli 2005, brengen islamitische terroristen in de drukke ochtendspits van Londen, vier bommen tot ontploffing. In een paar minuten tijd sterven 56 mensen en raken 700 anderen gewond. Elisabeth hoort het nieuws en probeert haar dochter Jane, die al enkele jaren in Londen woont, te bereiken. Tevergeefs. Ook Ousmane lukt het niet contact op te nemen met zijn zoon in Londen. En dus vertrekken ze naar de metropool om er hun kinderen te zoeken.

Sotigui Kouyaté won voor zijn rol als Ousmane in London River, de Zilveren Beer voor Beste Acteur tijdens het Berlijnse filmfestival van 2009. Te zien om 16.22 uur op CANVAS.

In Wallace & Gromit: A Matter of Loaf and Death zijn Wallace en Gromit een automatische bakkerij begonnen. De zaken lopen goed, maar Gromit leest in het nieuws dat er het afgelopen jaar verschillende bakkers 'verdwenen' zijn. Wallace maakt zich echter geen zorgen. Bovendien is hij verliefd geworden op Pielle Bakewell, die helemaal weg is van brood. Gromit komt er al snel achter dat zijn baas in gevaar is. Hij gaat op onderzoek uit en zijn moordmysterie wordt een zaak van 'leven en brood'. Te zien om 18.15 uur op BBC1.

De muziekdocumentaire Justin Bieber: Never Say Never  toont het verhaal van Justin Bieber en zijn weg naar de top: van straatartiest in het kleine stadje Stratford, Canada tot een internetfenomeen en wereldwijde superster met als hoogtepunt een uitverkochte show in Madison Square Garden in New York. Regisseur Jon M. Chu heeft deze documentaire gedraaid tijdens de wereldtournee van 2010. Te zien om 20.00 uur op RTL5.

Maverick wordt samen met zijn co-piloot Goose aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman. Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch hard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is. Top Gun is te zien om 20.00 uur op RTL7.

Paulie, Custody, Enough, Terminator 3: Rise of the Machines, Go for It!, Days of Thunder, The Boy Who Cried Werewolf, Unstable It’s a Free World…, Taxi, In Dreams en Highlander: The Source zijn ook op televisie te zien.

LET OP: There Will Be Blood was op FOK! al filmtip op 14-03 jl. Het vreemde doet zich vandaag voor, dat twee omroepen zich aan de film wagen, op verschillende tijdstippen.