Tom Cruise hoopt op rol in Guy Ritchie-film

Tom Cruise heeft oren naar de hoofdrol in de film The Man from U.N.C.L.E. De onderhandelingen met de Hollywoodster zijn in een pril stadium, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De thriller wordt geregisseerd door Guy Ritchie en gaat over een Russische geheim agent die moet samenwerken met een Amerikaanse spion.

De film is gebaseerd op een tv-serie uit de jaren zestig. De bedoeling is dat The Man from U.N.C.L.E. een filmreeks wordt. Als de 50-jarige Cruise de rol op zich neemt, zou het de derde filmreeks kunnen worden waaraan hij is verbonden. De filmster is al de hoofdrolspeler van de actiefilms Mission: Impossible en gaat waarschijnlijk zijn rol als Jack Reacher ook weer oppakken.

Filmmaatschappij Warner Bros is al jaren bezig de film van de grond te krijgen. In 2011 was Steven Soderbergh nog als regisseur aan het project verbonden met George Clooney als hoofdrolspeler. Clooney haakte echter af, waarna de regisseur aanklopte bij Bradley Cooper, die het ook niet zag zitten. Toen Channing Tatum ook paste voor de rol, zag Soderbergh ook af van het project.


Tom Cruise hoopt op rol in Guy Ritchie-film (Foto: Novum)