S. Williams wint ook tweede partij Championships

Serena Williams heeft ook haar tweede groepswedstrijd op de WTA Championships in Istanbul gewonnen. Na Angelique Kerber (5) werd ook Na Li (8) door de als derde geplaatste Amerikaanse in twee sets verslagen: 7-6 (2) en 6-3. Williams heeft door haar goede start in Turkije een plaats in de halve finale binnen handbereik.

Williams kende een uitermate stroeve start en keek snel tegen een 4-1 achterstand aan. Vier gewonnen games op rij brachten de Amerikaanse echter terug, al slaagde ze er tot twee keer toe niet in de set uit te serveren. In de tiebreak stelde de winnares van 2001 en 2009 alsnog orde op zaken.

Een vroege break in de tweede set leek het verzet van Li te breken, al sputterde de Chinese op het eind nog even tegen. Ze werkte bij een 2-5 achterstand twee matchpoints weg, maar een game later ging ze alsnog voor de bijl.

Victoria Azarenka speelt woensdagavond pas haar eerste wedstrijd in de rode groep. De nummer een van de wereld neemt het op tegen Kerber, die zich na de nederlaag tegen Williams normaal gesproken geen misstap meer kan veroorloven.