Djokovic ook in Rome onklopbaar

Novak Djokovic zet zijn zegereeks ook in Rome voort. De Serviër won in de Italiaanse hoofdstad met 6-3 en 6-0 van Robin Söderling. De Zweed ging zes games lang gelijk op met Djokovic, maar daarna denderde de in 2011 nog ongeslagen nummer twee van de wereld over Söderling heen. Djokovic' opponent in de halve finale is Andy Murray.

Söderling deed het allesbehalve slecht tegen Djokovic. De als vijfde geplaatste Zweed en de Serviër wisselden vroege breaks uit en Söderling kreeg bij 3-3 kansen om opnieuw te breaken. Die verijdelde Djokovic echter en de winnaar van de Australian Open en de toernooien in Dubai, Indian Wells, Miami, Belgrado en Madrid liep vervolgens uit naar 6-3.

In de tweede set bracht een vroege break Djokovic direct in een comfortabele positie. Söderling vocht nog voor wat hij waard was, maar tegen de in topvorm verkerende Djoker was hij kansloos.

Djokovic tegen Murray is een herhaling van de finale van de Australian Open. In januari in Melbourne was Djokovic met 6-4, 6-2 en 6-3 de beste.