Richard Branson wil film over Columbus maken

Het ziet ernaar uit dat miljardair Richard Branson en regisseur McG samen een film gaan maken over de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. De Virgin-oprichter is in onderhandeling over de rechten van de film Columbus, waaraan McG al als regisseur en producent verbonden is.

Het is de bedoeling dat het bekende verhaal van de ontdekking van Amerika wordt omgetoverd tot een actiespektakel in de trend van de stripverfilming 300. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. McG is vooral bekend van Charlie's Angels, het vervolg Charlie's Angels: Full Throttle en de vierde Terminator-film, Terminator Salvation.

Branson richtte deze zomer de filmproductiemaatschappij Virgin Produced op, en is op zoek naar projecten waarmee hij zijn bedrijf op de kaart kan zetten. De laatste twee films over Columbus stammen uit 1992, die ter ere van de vijfhonderdste verjaardag van de ontdekking van Amerika werden gemaakt.

In 1492: Conquest of Paradise nam Gerard Depardieu de rol van de Portugese ontdekkingsreiziger op zich. In Christopher Columbus: The Discovery was het Georges Corraface die de titelrol speelde. Beide films deden het niet al te best aan de bioscoopkassa.

Over de nieuwe verfilming van het Columbus-verhaal zijn nog geen verdere details bekend.


Richard Branson (Foto: Novum)