Clijsters wint titel LA

Kim Clijsters heeft voor de tweede keer in haar loopbaan het WTA-toernooi van Los Angeles op haar naam geschreven. De Vlaamse klopte in de finale een wisselvallige Daniela Hantuchova: 6-4 en 6-1.

Hantuchova begon uitstekend aan haar eerste finale sinds Birmingham 2004. De Slowaakse – die eerder Dementieva de baas was – liet gedurende de eerste set zien over alle kwaliteiten te beschikken die vereist zijn voor hardcourttennis. Ze serveerde goed, vond alle hoeken van de baan en zette door messcherpe returns veel druk op Clijsters’ service. Het ging echter mis voor Hantuchova toen ze op 4-5 haar service (en daarmee meteen de set) moest inleveren. In de tweede set was Hantuchova nergens meer en maakte fout na fout.

Clijsters wint alweer haar vijfde titel van 2005 en haar vierde in California: ”Elke keer als ik hier ben speel ik mijn beste tennis. In 2003 werd ik er zelfs nummer één van de wereld.” De Belgische stond in vijf wedstrijden slechts 25 games af. Momenteel verloor ze van de 32 wedstrijden op Amerikaans hardcourt die ze speelde sinds 2003 er slechts één. Clijsters komt vandaag binnen op de achtste positie van de wereldranglijst.