Israël en IS

De journalist Theodor Herzl vond eind 1800 al dat er een Joodse staat moest komen vanwege de ‘moeilijke positie’ van veel Joden in Europa. In een eigen staat zouden ze niet langer worden geminacht, ook al omdat ze vaak een minderheid waren. Die nieuwe staat moest volgens hem verrijzen in Palestina. Daar lagen immers de wortels van het Jodendom. Toen het Britse mandaat op Palestina op 15 mei 1948 afliep hadden de Joden op 14 mei 1948 al een claim uitgesproken op dat land en Israël was geboren. En in eerste instantie leek de verdeling van land tussen de Palestijnen en Israëlieten te lukken en werd in verschillende VN resoluties vastgelegd. Israël heeft zich echter nooit gehouden aan de afspraken en de resoluties nooit uitgevoerd.

De westelijke Jordaanoever is voor 62% onder bewind van Israël. De rest van de procenten is verdeeld onder Palestijnen en andere kleine bevolkingsgroepen zoals bijvoorbeeld Bedoeïenen. Terwijl de westelijke Jordaanoever toch echt aan de Palestijnen gegund was via de VN resoluties. Palestijnen worden niet alleen op de westelijke Jordaanoever onderdrukt maar ook in Gaza. Waar Israël het drinkwater en stroom regelt voor het gebied, of beter gezegd: de macht over heeft. Israël blijft ook maar Joodse nederzettingen bouwen op de westelijke Jordaanoever waar de rest van de wereld het absoluut niet mee eens is. Ook Amerika en Europa niet en toch gaan ze door alsof ze de Palestijnen en hun habitat langzaam willen vernietigen.

Nu explodeert het Midden-Oosten en zijn de milities van Hamas Israël binnengetrokken. Ze trekken een spoor van meedogenloos geweld zoals de Israëlieten feitelijk al decennia ’s doen maar dan altijd onder een dikke sluier van ‘mediamist’. Israël heeft de media in control, de Palestijnen duidelijk niet. De Israëlieten hebben ook belangrijke en machtige landen achter zich zoals Amerika en de landen van Europa. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat Israël altijd maar zijn gang kon gaan in gebieden waar het niets te zoeken had?

Het tomeloze geweld van de Palestijnen is op geen enkele manier goed te praten, maar ze vergelijken met IS zoals Netanyahu nu doet zijn krokodillentranen die de wereld maar moet slikken. De wereld zou hem het verschil moeten uitleggen; er zijn bewijzen zat dat deze broeders direct afstammen van een duivel mocht deze al bestaan.

Ik vraag mij af hoe onze PM Rutte het in zijn hoofd haalde direct de Israëlische vlag uit te hangen. Wat is dat voor een slaafsheid zonder de feitelijke geschiedenis te erkennen? Wat is dat om Israël altijd het voordeel van de twijfel te gunnen?