Achterlijke lockdown

Iedere keer weer rommelt dit kabinet zich de problemen in. Demissionair of niet, het blijven bewindslieden die de Nederlandse samenleving totaal niet begrijpen, het zijn hobbyisten; geen doeners en kunners.
Maar natuurlijk! Een vuurwerkverbod en een lockdown, een meest giftige combinatie, het jaagt een groot deel van de Nederlanders over de kling. En nu zien we gelukkig geen pijl de lucht ingaan en ook zullen we de mortiergranaten niet horen knallen. Maar dan kennen we de Nederlanders nog niet. Er zijn tonnen vuurwerk illegaal geïmporteerd en het zal knallen zoals het nog nooit geknald heeft. Veel gemeentes hebben al aangegeven niet te handhaven omdat handhaving van de openbare orde een hogere prioriteit heeft. En dat konden de hobbyisten natuurlijk niet bedenken, welnee joh!

Deze lockdown verschilt van de voorgaande lockdown: alleen in Nederland is er een lockdown. Er is een vuurwerkverbod! Er is een lockdown maar die is er alleen op papier, in de hoofden van die totalitaire hobbyisten in Den Haag. De Nederlander laat zien dat er GEEN lockdown is want we leven gewoon door. Half Nederland reist op dit moment met de trein en auto naar België om daar lekker zat te worden op een terrasje en lekker te shoppen. De Belgen zijn er hartstikke content mee en ‘ze zien ons graag!’. Wij houden nu ook van de Belgen. Het moet toch een gotspe zijn voor De Jonge, Rutte en de rest van deze hobbyisten.

Maar de grote vraag blijft natuurlijk waarom we het doen. Waarom lappen we de ‘dringende adviezen’ en ‘regels’ aan onze hoogwater laarzen? Tijdens de eerste lockdown werden ze allemaal zo braafjes opgevolgd door de Nederlanders. En nu? Nu doen we precies wat er allemaal min of meer verboden is. Het is omdat de ‘niet essentiële’ winkels niet open kunnen omdat er hier wel gehandhaafd wordt. Zou dat niet gebeuren dan zouden wij het het dagelijkse met de lockdown niet kunnen herkennen. Er wordt straks niet gehandhaafd op vuurwerk en ook niet op het feit dat we massaal naar België gaan. Dus doen we het. We willen onze vrijheid terug. Zorg voor meer IC bedden, betaal het zorgpersoneel beter. Net zoals de Belgen en Duisters al zo lang doen.

We volgen niets meer op omdat we inmiddels niets meer begrijpen van de ‘dwang gedachtenkronkels’ van Hugo de Jongen, Rutte en het OMT. Wel F1 Zandvoort maar niet openluchtconcerten. Wel 650 man in een rommelige kerk die uit volle borst het universum vervuilen maar niet een discotheek met 200 man. Met maximaal 4 man thuis tijdens de kerstdagen maar wel een bomvolle supermarkt. Het gaat er gewoon niet meer in! We slikken jullie gerotzooi niet meer! Zoek het uit! En als je die overijverige handhavers nu ook even vrijaf geeft dan doen we gewoon alles wel open.