FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 18 oktober 2023

Random Pics van de Dag #1074

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

EU-Parlement wil strengere controles op visserij

De controles op vissers in de EU moeten worden aangescherpt. Het Europees Parlement heeft besloten om de regels te hervormen. 

Grote schepen zullen in de toekomst onder meer moeten worden uitgerust met GPS trackers en bewakingscamera's om de naleving van de vangstquota te garanderen. Daarnaast moeten consumenten via een QR-code kunnen zien waar verse en diepgevroren vis vandaan komt, aldus de berichtgeving. 

Overheid en netbeheerders nemen maatregelen tegen vol stroomnet

Nederlandse huishoudens en bedrijven verduurzamen in record tempo en fossiele brandstoffen maken plaats voor duurzame elektriciteit. Daarmee komen de Nederlandse klimaatdoelen voor het eerst binnen bereik, maar de uitbreiding van het elektriciteitsnet kan de snel stijgende vraag naar ruimte op het net niet bijhouden. Daarom nemen het kabinet en de netbeheerders nieuwe maatregelen om te zorgen dat er in de toekomst voldoende ruimte blijft voor woningbouw, economische ontwikkeling en de verduurzaming van huishoudens, mobiliteit en bedrijven zoveel mogelijk door kan gaan. Deze maatregelen zijn gericht op het sneller uitbreiden van het stroomnet, beter benutten van de huidige ruimte op het net en het verplaatsen van de vraag naar elektriciteit buiten piekuren.

Vraag groeit sneller dan uitbreiding stroomnet
Huishoudens installeren zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen voor elektrische auto’s en bedrijven stappen van het gas af. Dit is mede door de hoge energieprijzen nog meer in een stroomversnelling geraakt. De netbeheerders maken vandaag bekend dat de vraag naar ruimte op het elektriciteitsnet explosief is gegroeid en het net in vrijwel heel Nederland zo goed als vol zit.

Bedrijven die een nieuwe of zwaardere aansluiting willen komen hierdoor op een wachtlijst en zonder ingrijpen wordt het stroomnet in Utrecht, Gelderland en Flevoland vanaf 2026 op piekmomenten te zwaar belast. De overheid en netbeheerders nemen daarom extra maatregelen om te zorgen dat er voldoende ruimte op het net blijft voor nieuwe woningen, huishoudens door kunnen met verduurzamen en om de wachtlijsten voor bedrijven waar mogelijk te beperken. Het kabinet houdt daarbij een vinger aan de pols of er handelingsperspectief blijft voor alle sectoren.

Sneller bouwen
De netbeheerders doen er alles aan om het elektriciteitsnet zo snel mogelijk uit te breiden. De jaarlijkse investeringen verdubbelen komende tijd van € 4 miljard naar jaarlijks € 8 miljard vanaf 2025. Maar ondanks de forse investeringen groeit de vraag naar ruimte sneller dan de uitbreidingen van het net. Het kabinet wil de uitbreidingen daarom versnellen. Onder meer door proactief te zorgen dat er grond beschikbaar is voor de bouw van het elektriciteitsnet en door juridische procedures en vergunningverlening te verkorten. Bijvoorbeeld door bepaalde uitbreidingen van het net als ‘zwaarwegend maatschappelijk belang’ aan te merken om de procedure potentieel met 1,5 jaar te verkorten.

Stroomnet beter benutten
Het stroomnet zit alleen tijdens piekmomenten vol, als veel bedrijven en huishoudens tegelijk veel elektriciteit gebruiken. Bijvoorbeeld tussen 16 en 20 uur ’s avonds. Er is nog veel onbenutte potentie met het verminderen van de pieken met congestiemanagement. Daarbij sluiten netbeheerders contracten met grootverbruikers om op piekmomenten als dat nodig is tijdelijk minder elektriciteit te gebruiken. Daardoor kunnen er meer bedrijven worden aangesloten. Deze aanpak wordt nu verbeterd door netbeheerders en toezichthouder ACM en aantrekkelijker voor bedrijven om aan deel te nemen. Daarnaast wordt een deelnameplicht verder uitgewerkt. Dat betekent dat grootverbruikers die veel elektriciteit gebruiken een bod doen aan de netbeheerder tegen welke prijs zij een bepaalde hoeveelheid stroom minder afnemen tijdens piekmomenten.

Het kabinet en de netbeheerders willen daarnaast vanaf komend jaar proactief veilingen (flexibiliteitstenders) starten waarmee bedrijven zoals een batterij-exploitant, voor een langere periode op strategische plekken ruimte op het stroomnet kunnen aanbieden tijdens piekomenten.

Flexibiliteit van bedrijven en huishoudens stimuleren
Het kabinet stelt € 166 miljoen beschikbaar voor de stimulering van energiehubs. Daarbij stemmen bedrijven lokaal hun elektriciteitsvraag en -aanbod op elkaar af waardoor er minder ruimte op het stroomnet nodig is. Het wordt volgend jaar daarnaast mogelijk voor bedrijven om de beschikbare ruimte op het net te delen met elkaar via groepscontracten. Zo kan een bedrijf de ruimte op het stroomnet gebruiken die een ander bedrijf op dat moment niet nodig heeft.

Bij huishoudens worden slimme, aanstuurbare warmtepompen en laadpalen in de toekomst de norm. Daarmee wordt het stroomnet op piekmomenten minder belast en blijft er voldoende ruimte voor de verduurzaming van huizen. Het kabinet zet hiervoor in op de ontwikkeling van nieuwe standaarden en certificering. Voor openbare laadpalen wordt flexibel laden een standaardonderdeel van de contracten met gemeenten.

Minister Jetten: “Huishoudens en bedrijven zijn in recordtempo aan het verduurzamen. Dat is goed nieuws, maar legt ook een enorme druk op ons stroomnet. Ondanks de forse investeringen van de netbeheerders en eerdere maatregelen loopt het stroomnet op steeds meer plekken tegen de grenzen aan. Zonder ingrijpen heeft dat serieuze gevolgen voor onze duurzame ambities en economie. Daarom nemen we nu nieuwe maatregelen die buiten de gebaande paden gaan, om de uitbreiding van het stroomnet te versnellen en meer ruimte te creëren.”

Schiphol niet aansprakelijk voor arbeidsongeschiktheid bagagemedewerker

Schiphol is niet aansprakelijk voor de blijvende arbeidsongeschiktheid van een medewerker van een grondafhandelingsbedrijf. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank Noord-Holland beslist. De medewerker had Schiphol als exploitant van de luchthaven aansprakelijk gesteld.

Arbeidsongeschiktheid
De medewerker werkte vanaf 2007 op Schiphol. Eerst als bagageafhandelaar, later als lader en losser van vrachtvliegtuigen. Dat deed hij in dienst van verschillende grondafhandelingsbedrijven. Deze bedrijven werken in opdracht van luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven.

In 2017 meldde de medewerker zich ziek vanwege ernstige rugklachten, waarvoor hij twee jaar later volledig arbeidsongeschikt is verklaard. De klachten werden veroorzaakt door jarenlang verrichten van te zwaar werk, waarbij Arbonormen grovelijk werden overschreden. Hij stelde destijds zijn werkgever aansprakelijk voor een concreet incident, die vervolgens de daardoor geleden schade heeft vergoed.

Aansprakelijkheid
Volgens de medewerker zou Schiphol ook aansprakelijk zijn, omdat Schiphol de slechte arbeidsomstandigheden heeft veroorzaakt en daartegen niets heeft gedaan terwijl zij maatregelen had kunnen nemen. Schiphol zou in een 'race to the bottom' te veel grondafhandelaren hebben toegestaan met het oog op concurrentie en lage kosten en daarmee profiteren  van de wanprestatie van de grondafhandelingsbedrijven. Zo zou Schiphol de ziekmakende arbeidsomstandigheden op de luchthaven in stand houden om daar zelf financieel van te profiteren. Dat is volgens de medewerker een onrechtmatige daad.

Schiphol is het ermee eens dat de arbeidsomstandigheden bij de grondafhandelingsbedrijven in algemene zin ondermaats zijn en dat het werk bij de bagage- en luchtvrachtafhandeling fysiek zwaar is met een reëel risico op chronische gezondheidsklachten tot gevolg. Maar Schiphol bestrijdt de stelling dat er sprake is van een onrechtmatige daad. De grondhandelaren werken in opdracht van de luchtvaartmaatschappijen en Schiphol heeft geen enkel belang bij de lage prijzen. 

Oordeel rechtbank
De kantonrechter oordeelt dat Schiphol niet aansprakelijk is voor de arbeidsongeschiktheid van de werknemer. De verplichting rust niet op Schiphol om de arbeidsomstandigheden of naleving van de Arbovoorschriften voor het bagage- en vrachtpersoneel actief te controleren of daarop toe te zien. Dat is nu juist primair de verantwoordelijkheid van de werkgevers of opdrachtgevers. De medewerker heeft volgens de kantonrechter onvoldoende onderbouwd dat Schiphol onrechtmatig heeft gehandeld.

Xi en Poetin: 'noodzaak tot samenwerking door mondiale kwesties'

De Russische president Vladimir Poetin werd dinsdag verwelkomd door zijn Chinese tegenhanger en bondgenoot Xi Jinping, maakte het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken bekend ter gelegenheid van de top over de Nieuwe Zijderoute in Peking, in een tijd waarin de ogen van de wereld gericht zijn op de oorlog Israël-Hamas.

China is een belangrijke afnemer van Russische olie en gas en biedt Moskou ondanks de strenge westerse sancties vanwege de oorlog in Oekraïne een economische redding.

Na aankomst in Peking dinsdag ontmoette de Russische president de Hongaarse premier Viktor Orban, die ernaar streeft zijn banden met Moskou te behouden ondanks de oorlog in Oekraïne. Poetin sprak zijn voldoening uit over het feit dat Rusland Hongarije als gesprekspartner in Europa heeft.

China ontvangt vertegenwoordigers van zo'n 130 landen op het 'Nieuwe Zijderoute'-forum (officieel bekend als 'The Belt and Road'), een groot diplomatiek evenement dat bedoeld is om zijn internationale status als economische supermacht te versterken.

Xi en Poetin hadden vanmorgen een overleg en riepen op tot nauwe coördinatie van hun buitenlands beleid, nu de bezorgdheid groeit over mogelijke conflicten met het Westen over de oorlog van Moskou in Oekraïne en de toenemende dreiging van Peking tegen Taiwan.

"In de huidige ingewikkelde omstandigheden is vooral een nauwe coördinatie van het buitenlands beleid vereist," zei Poetin in zijn openingswoorden. "Op het gebied van de bilaterale betrekkingen kijken we dus vol vertrouwen vooruit", zei hij, waarbij hij opmerkte dat de bilaterale handel op schema ligt om dit jaar het recordbedrag van 189 miljard euro te overschrijden.

Slechts enkele weken voor de invasie van Oekraïne ontmoette Poetin Xi in Beijing en ondertekenden de partijen een overeenkomst waarin een relatie zonder grenzen werd toegezegd. De pogingen van Peking om zich op te werpen als een neutrale vredesmakelaar in de oorlog van Rusland tegen Oekraïne zijn door de internationale gemeenschap op grote schaal van de hand gewezen.

Dit is Poetins eerste reis naar een grote wereldmacht sinds de invasie van Oekraïne in februari 2022, en pas zijn tweede buitenlandse bezoek sinds het Internationaal Strafhof een arrestatiebevel tegen hem heeft uitgevaardigd– waarvan China geen lid is. 

Donald Trump in New York voor civiele fraudezaak, 'Dit is een heksenjacht'

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump verscheen dinsdag vrijwillig in een rechtbank te New York in de derde week van een civiele fraudezaak die draait om beschuldigingen van fraude, hij zou de nettowaarde van zijn bezittingen express veel hoger hebben opgegeven om gunstigere leningsvoorwaarden te krijgen.

"Dit is een heksenjacht door een radicale gek", zei Trump, die klaagde dat het afleidt van zijn huidige campagne. "Ik zou nu in Iowa moeten zijn. Ik zou nu in New Hampshire moeten zijn. Ik zou nu in South Carolina moeten zijn of ergens anders, om campagne te voeren."

De voormalige Amerikaanse president en front-runner voor de Republikeinse nominatie maakte van de gelegenheid gebruik om kritiek te leveren op een beperkt spreekverbod wat eerder deze week is opgelegd door een rechter in Washington in een ander strafproces met betrekking tot zijn vermeende pogingen om zijn verkiezingsnederlaag in 2020 ongedaan te maken.

De juridische problemen van Trump hebben geresulteerd in een toename van donaties, waardoor hij ongeveer evenveel geld heeft ingezameld voor zijn campagne als president Joe Biden, die herkozen wil worden voor een tweede termijn als president.

Gezamenlijke aanpak mensenhandel verbeterd

Mensenhandel is één van de meest mensonterende vormen van criminaliteit en een grove schending van mensenrechten. Daarom stuurt het kabinet vandaag, op de Europese dag tegen Mensenhandel, het vernieuwde programma Samen tegen Mensenhandel naar de Kamer.

In dit programma maken gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, partners in de zorg, ngo’s, verschillende ministeries een gezamenlijke vuist tegen mensenhandel. Hier stelt het kabinet elk jaar 2 miljoen euro voor beschikbaar.

Betere bewustwording
Mensenhandel wordt onvoldoende herkend in de maatschappij en is vaak dichterbij dan je denkt. Denk aan iemand die online gedwongen wordt tot seks of iemand die werkt in mensonterende omstandigheden. We moeten er daarom voor zorgen dat bijvoorbeeld docenten of zorgmedewerkers die signalen van mensenhandel tegenkomen in hun werk mensenhandel beter herkennen. Want als zij signalen eerder zien en melden, kan er eerder ingegrepen worden. Daarom zetten we via campagnes in op meer kennis over mensenhandel.

Vergroten meldingsbereidheid
Het moet duidelijker worden waar je informatie over mensenhandel kan vinden en een melding kan doen. We gaan daarom werken aan een centraal informatiepunt over mensenhandel. Door het doen van een aangifte gemakkelijker te maken, moet ook het aantal aangiftes van mensenhandel omhoog.

Zorg voor slachtoffers
De zorg voor slachtoffers van mensenhandel wordt verbeterd. Slachtoffers vallen nu te vaak tussen wal en schip en krijgen niet de juiste hulp. Bijvoorbeeld omdat onduidelijk is welke hulp waar geboden wordt. Daarom wordt per regio gewerkt aan een duidelijk overzicht van opvang en hulp voor slachtoffers. Zo kan elk slachtoffer de juiste zorg krijgen.

Betere samenwerking
Organisaties die betrokken zijn in de aanpak tegen mensenhandel moeten beter samen gaan werken. Daarom wordt er gewerkt aan een meer eenduidige werkwijze. Zo moet er in 2026 in elke regio een ketenregisseur zijn met dezelfde taken. Deze mensen zijn een spin in het web als het om mensenhandel gaat en brengen bijvoorbeeld politie, Openbaar Ministerie en het ministerie bij elkaar in de aanpak van mensenhandel.

Gegevens beter delen
Signalen over mensenhandel kunnen nu te vaak niet gedeeld worden met verschillende organisaties. Bijvoorbeeld door beperkingen en onduidelijkheid over het delen van persoonsgegevens. Daarom worden er nieuwe afspraken gemaakt waardoor gegevens beter gedeeld kunnen worden.

Totstandkoming
Het programma Samen tegen Mensenhandel is mede tot stand gekomen door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wettelijke regeling non-binaire genderregistratie moet democratisch tot stand komen

De Nederlandse Staat hoeft niet op korte termijn wetgeving in te voeren die de registratie van een non-binaire genderidentiteit mogelijk maakt en de gevolgen daarvan regelt op het gebied van onder meer huwelijk en partnerschap, ouderschap en adoptie. Dat volgt uit een uitspraak van de rechtbank Den Haag in een bodemprocedure tussen een non-binaire persoon en de Staat. De rechtbank onderkent dat er sinds medio 2019 sprake is van ongeoorloofd onderscheid tussen binaire en non-binaire transgenderpersonen. Nieuwe wetgeving kan echter niet tot stand komen zonder complexe politieke afwegingen. Dat dit politieke proces nog niet is afgerond, is volgens de rechtbank niet onrechtmatig. 

Wijziging genderidentiteit
Iemand van 16 jaar of ouder die de overtuiging heeft tot het andere geslacht te behoren, kan daarvan aangifte doen bij de burgerlijke stand. Het geslacht kan gewijzigd worden als aan de wettelijk gestelde eisen wordt voldaan. Er is echter geen specifieke wettelijke regeling op grond waarvan  iemand een non-binaire genderidentiteit kan laten registreren, laat staan dat de gevolgen daarvan uit de wet voortvloeien.

Deze zaak gaat over een inwoner uit Amsterdam die in de Basisregistratie Personen is geregistreerd als vrouw. Dat is in strijd met de ervaren genderidentiteit; die is non-binair. Deze persoon wil dat de Staat op korte termijn de mogelijkheid biedt om diens non-binaire genderidentiteit en -naam te registreren, waarbij ook de gevolgen van die registratie wettelijk vastliggen. De Staat erkent dat dat er voor non-binaire transgenderpersonen nu geen wettelijk geregelde mogelijkheid bestaat om hun genderidentiteit te laten registreren en dat dit betrokkenen voor problemen stelt in het dagelijks leven. De Staat meent echter dat een wettelijke regeling op democratische wijze tot stand moet komen. 

Oordeel rechtbank
De rechtbank oordeelt dat er sprake is van ongeoorloofd onderscheid tussen binaire en non-binaire transgenderpersonen. Voor binaire transgenderpersonen bestaat er inmiddels een in de wet geregelde mogelijkheid om de genderregistratie aan te passen. Voor non-binaire transgenderpersonen bestaat die mogelijkheid niet, ware het niet dat rechters vaak op grond van analoge toepassing van familierechtelijke bepalingen toch registratie bevelen. De gevolgen van die registratie zijn niet helder en volgen niet uit de wet. Dat een registratiemogelijkheid voor non-binaire transgenders een omvangrijk wetswijzigingsproces vergt, vormt onvoldoende rechtvaardiging om het verschil in behandeling (permanent) in stand te laten. Dit oordeel is in lijn met een arrest van het Gerechtshof Amsterdam van 23 mei 2023.

Toch wijst de rechtbank de vordering van deze non-binaire persoon af. Er moeten complexe afwegingen worden gemaakt voor het invoeren van een derde gendermogelijkheid. Dat gaat verder dan het zetten van een 'X' op de geboorteakte. Het vergt een wijziging van een grote hoeveelheid wet- en regelgeving. Bij die wijzigingen moet de wetgever keuzes maken en de verdere uitwerking daarvan vraagt nader debat en nadere besluitvorming. Te denken valt aan mogelijke gevolgen voor een groot aantal op het onderscheid man-vrouw geënte wettelijke regelingen, zoals de Wet gelijke behandeling mannen en vrouwen, de Wet inzake evenwichtige man/vrouw-verhouding in de top van het bedrijfsleven en meer. Ook vergt debat hoe om te gaan met de mogelijk geringe bereidheid van andere landen een non-binaire geslachtsaanduiding te erkennen.

Het politieke proces is al in gang gezet. Zo wordt er in opdracht van de minister voor Rechtspleging in kaart gebracht welke stappen er gezet moeten worden om die ongelijkheid op te heffen. Maar het is vooralsnog -met name gezien de demissionaire status van het huidige kabinet- onduidelijk wanneer en hoe een volgende stap zal worden gezet. Dat dit wetgevingsproces op dit moment nog niet is afgerond, acht de rechtbank niet onrechtmatig juist vanwege de complexiteit ervan en de omstandigheid dat eerst sinds 2019 het verbod op discriminatie op grond van genderidentiteit een wettelijke basis kreeg in de Algemene wet gelijke behandeling. De rechtbank benadrukt daarbij wel dat het argument over de complexiteit van de wetgevingsoperatie een beperkte geldigheidsduur heeft. Wat die geldigheidsduur is, kan de rechtbank echter niet met voldoende precisie vaststellen.

Op pad met Rijkswaterstaat #1

In deze eerste aflevering van Weginspecteurs volgen we weginspecteur Stefan, die met spoed naar twee gevaarlijke pechgevallen op de snelweg wordt gestuurd. De weginspecteur draait zijn dienst in Amsterdam, op de ring A10, wanneer hij melding krijgt van een pechgeval op de invoegstrook van de busbaan. Hij gaat met zwaailicht en sirene op pad om een man die met zijn kleine kindje is gestrand zo snel mogelijk te helpen. Niet veel later is het wéér raak, en wordt hij met spoed op een motorrijder afgestuurd die op een levensgevaarlijke plek stil is komen te staan. 


Greta Thunberg gearresteerd bij demonstratie in Londen

Greta Thunberg is gisteren gearresteerd tijdens een demonstratie bij een hotel in Londen waar olie-executives een vergadering hielden. In totaal hield de Britse politie vijf demonstranten aan.

Op foto's en video's is te zien hoe de klimaatactiviste door de politie werd weggeleid voordat ze in een politiebusje werd gezet. Men kon de aanwezige demonstranten "dank je Greta" horen roepen terwijl ze vanuit de politiebus naar buiten keek.

De demonstranten, de groep Fossil Free London, probeerden de toegang tot het InterContinental Hotel op Park Lane te blokkeren door op de stoep bij de ingang te gaan zitten en staan. Leidinggevenden van diverse oliebedrijven waren daar voor het jaarlijkse Energy Intelligence Forum, met sprekers als de algemeen directeuren van Saudi-Arabië's Aramco en het Noorse Equinor en de Britse minister van Energiezekerheid Graham Stuart. 

Honderden doden bij explosie ziekenhuis Gaza, Israël en Hamas wijzen naar elkaar

Gisteravond vond er een explosie plaats bij het Ahli Arab-ziekenhuis in het centrum van Gaza getroffen. Hierbij zijn honderden mensen om het leven gekomen. In eerste instantie werd als oorzaak de inslag van een Israëlische raket genoemd. Israël ontkende  en verwees naar een mogelijke actie van Hamas, die dat op hun beurt ook weer ontkenden. Er werd over de hele wereld met afschuw gereageerd op de explosie, het ziekenhuis fungeerde namelijk ook als schuilplaats voor veel vluchtelingen. Op diverse plaatsen braken spontane demonstraties uit.

Later op de avond liet een woordvoerder van het Israëlische leger weten dat: “Informatie die we uit verschillende bronnen hebben, wijst erop dat de Islamitische Jihad verantwoordelijk is voor de mislukte raketlancering die het ziekenhuis in Gaza trof”. Uit een analyse bleek dat “terroristen in Gaza eerder een lading raketten hadden afgevuurd” die op het moment van de inslag de directe omgeving van het Ahli Arab-ziekenhuis passeerden.

Vanmorgen presenteerde het Israëlische leger dronebeelden, die hun onschuld zouden moeten bewijzen.

De luchtfoto's tonen het ziekenhuis en de parkeerplaats waar brand uitbrak. De gepubliceerde videocompilatie vergelijkt beelden van voor en na het fatale incident. Er werd gezegd de typische krater van een Israëlische raket ontbrak.

Israëlische legerwoordvoerder Jonathan Conricus vertelde de Amerikaanse omroep CNN ook dat het leger bewijs had van een gesprek tussen Hamas-terroristen dat door Israël was onderschept. Ze zouden hebben gezegd: "Oh, er was blijkbaar een storing of een explosie van een raket die in Gaza landde." Bovendien werd kort voor het incident een salvo raketten afgevuurd vanuit het centrale of noordelijke deel van de Gazastrook richting Israël. Dit is opgenomen op het Israëlische radarsysteem.

De door Israël verstrekte informatie kan nog niet onafhankelijk worden geverifieerd, evenals de berichtgeving uit Gaza. Daar verwierp de militante Palestijnse organisatie Islamic Jihad de beschuldiging van de Israëli's. Ze noemde de beschuldiging een ‘leugen’ die het land gebruikt om ‘zijn eigen aanvallen op ziekenhuizen te rechtvaardigen’ en ‘de verantwoordelijkheid voor zijn misdaad te ontlopen’. Hamas wijst ook naar Israël de schuldige.

Noch van Israëlische zijde, noch van Hamas-zijde is tot nu toe hard bewijs geleverd door wie de raketaanval is uitgevoerd.

'Joran van der Sloot bekent moord op Natalee Holloway'

Joran van der Sloot zou eindelijk bekend hebben dat hij in 2005 de Amerikaanse tiener Natalee Holloway heeft vermoord. De 36-jarige Van der Sloot zit in de VS in verband met een zaak in Alabama, waar hij verdacht wordt van het afpersen van de moeder van Holloway.

Van der Sloot is tijdelijk in de VS, want ondertussen is hij bezig aan een gevangenisstraf van 28 jaar in Peru vanwege de moord op studente Stephany Flores in 2010. Peru leverde hem in verband met de afpersingszaak uit aan de VS, als de zaak daar is afgerond keert Van der Sloot terug naar Peru.

Om in de VS tot een deal te komen met justitie, en dus een lagere straf te krijgen, moet Van der Sloot alles vertellen over de hele Holloway-zaak én het afpersen van haar familie. Daarbij zou hij ook bekend hebben dat hij de tiener, die in 2005 op Aruba verdween, vermoord heeft. De FBI zou zijn bekentenis maandenlang hebben onderzocht en hebben bestempeld als geloofwaardig.

Woensdag is er een nieuwe zitting in de zaak, de kans lijkt groot dat een overeenkomst tussen Van der Sloot en justitie daarin publiekelijk bekend wordt gemaakt - inclusief het bekennen van de moord op Holloway.

FOK! Wat een weer: droog, later regen

herfstbanner

Goede morgen!

Vanochtend is er hier en daar wat zon. Het blijft droog. Er staat een matige oostenwind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 11°C in het noorden en 18°C in het zuiden. Er staat een matige oostenwind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanavond wordt het overal bewolkt. Vanuit het zuidwesten trekt een regengebied langzaam verder naar het noordoosten. Er staat een matige oost tot zuidoosten wind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig of hard, windkracht 6 tot 7..

Komende nacht zijn er perioden met regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 12°C in het zuiden. De wind komt uit een zuidelijke richting en is matig, langs de kust (vrij) krachtig en eerst nog af en toe hard, windkracht 7.

Tot morgen! 

                   

 Afgelopen week, toe het nog warm was (Foto: Anouk)
Afgelopen week, toe het nog warm was (Foto: Anouk)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.