FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 25 oktober 2023

Robocop: Rogue City verhaaltrailer onthuld

Tijdens de Xbox Partner Preview is er een nieuwe verhaaltrailer van Robocop: Rogue City getoond. In Robocop: Rogue City kruipt de speler in de huid van Robocop.

Robocop is een cultfilm die stamt uit 1987 en werd geregisseerd door Paul Verhoeven. In Robocop: Rogue City gaat de speler de strijd aan met al het gespuis dat er in de stad te vinden is. Alex James Murphy is nadat hij bruut vermoord is, omgebouwd naar een cybernetische misdaadbestrijder. Detroit is volledig in verval geraakt en Robocop is het antwoord op al het bendegeweld dat de stad teistert. Alles is geoorloofd in de naam van gerechtigheid.

Like a Dragon: Infinite Wealth uitgebreid in beeld

Sega en ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku Studio hebben de afgelopen dagen veel gameplay van Like a Dragon: Infinite Wealth getoond. Het gaat hier om deel acht van de serie en de tweede game met Ichiban in de hoofdrol.

In Infinite Wealth is Ichiban Kasuga op bezoek in Hawai om zijn moeder op te sporen, maar al snel raakt hij verzeild in een groter complot. Hij krijgt daarbij hulp van niemand minder dan Kazuma Kiryu, die nu dus terugkeert in een bijrol. Infinite Wealth maakt net als deel zeven gebruik van een turn-based RPG vechtsysteem.

Je kunt hieronder een livestream kijken waarin Sega-medewerkers een uur lang de game spelen. Je kunt straks zelf dit stukje van de game spelen, want het is onderdeel van de demo die bij het aankomende Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name wordt geleverd. Sega heeft daarnaast nog een trailer vrijgegeven die de Happy Resort DonDoko Island-modus toont. In deze modus, die apart van het verhaal staat, kun je een hoop minigames doen en bijvoorbeeld ook gebruikmaken van een dating app.

Like a Dragon: Infinite Wealth komt op 26 januari uit voor PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.

FuturLab onthult Ikaro Will Not Die

Ontwikkelaar FuturLab en uitgever Thunderful Games hebben vandaag Ikaro Will Not Die onthuld. Deze nieuwe arcade actie-game wordt door Futurlab bestempeld als de spirituele opvolger van Velocity, de culthit-serie die met name op de PlayStation Vita populair was.

FuturLab is tegenwoordig vooral bekend van PowerWash Simulator, maar daarvoor maakten ze een paar hardcore arcade-games en Ikaro Will Not Die brengt dat deel van de ontwikkelaar terug. Over de game is nog weinig bekend, in de onthullingstrailer zien we vooral snelle actie. Vooralsnog staat de titel alleen in de planning voor Xbox Series X|S en pc.

Ark: Survival Ascended beelden getoond via Xbox Partner Preview

Tijdens de Xbox Partner Preview is er een trailer van Ark: Survival Ascended getoond door Studio Wildcard. Ark: Survival Ascended is een remake van het eerste deel.

In de trailer is duidelijk te zien dat er grafisch een enorme verbetering gerealiseerd is ten opzichte van het origineel. Ark: Survival Ascended is volledig opnieuw gemaakt in de Unreal Engine 5. Dit geeft Studio Wildcat enorm veel nieuwe mogelijkheden. Het origineel komt inmiddels uit 2015 en was gemaakt in Unreal Engine 4. De verschillen tussen de twee games kun je bekijken via deze link.

Feyenoord wint in Champions League overtuigend van Lazio

Feyenoord heeft woensdag goede zaken gedaan in de strijd om Champions League-overwintering. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 3-1 van Lazio onder meer door twee doelpunten van Santiago Giménez.

Santiago Giménez had de eerste twee wedstrijden in de Champions League gemist vanwege een schorsing, maar in de derde groepswedstrijd liet hij zijn waarde zien. In de 25ste minuut werd nog een doelpunt van hem afgekeurd vanwege buitenspel, maar zes minuten later zette de Mexicaan Feyenoord alsnog op voorsprong.

Vlak voor rust verdubbelde Ramiz Zerrouki de score. De middenvelder schoot fraai raak. Feyenoord ging met een verdiende 2-0 de rust en in de tweede helft besliste Giménez een kwartier voor tijd definitief de wedstrijd door uit een rebound de 3-0 binnen te tikken. Lazio kwam zeven minuten voor tijd via een rake strafschop van Pedro nog terug tot 3-1, maar verder kwamen de Italianen niet.

Door de zege staat Feyenoord voorlopig op de eerste plaats in Groep E met zes punten uit twee wedstrijden. Atlético Madrid is de nummer twee met vier punten, maar de Spanjaarden hebben wel één wedstrijd minder gespeeld.

The Lord of the Rings: Return to Moria vanaf nu te spelen + release trailer onthuld

The Lord of the Rings: Return to Moria is vandaag uitgekomen en er is een nieuwe release trailer onthuld. De door Lord of the Rings-fans langverwachte game is exclusief via de Epic Games store te krijgen op pc. De PS5-versie wordt op 5 december uitgebracht.

The Lord of the Rings: Return to Moria is een survival crafting game die ook cooperatief gespeeld kan worden. In The Lord of the Rings: Return to Moria speel je als een van de vele dwergen die worden geleid door Gimli om de mijnen van Moria en hun lang verloren koninkrijk van Khazad-dûm te herveroveren. Ga op zoek naar bouwmaterialen en allerlei soorten erts. Bouw, smeed, vecht en overleef de mijnen en zijn gevaren in de procedureel gegenereerde gebieden van Moria.

The Lord of the Rings: Return to Moria speelt zich af na de dood van Sauron in 'The Fourth Age'. De wereld wordt geleid door de mensen en elven zijn vertrokken naar Valinor. Dat wil echter niet zeggen dat alle gevaren uit midden-aarde geweken zijn.

Middeleeuwse strategiegame Manor Lords naar Game Pass voor pc

Er is een nieuwe trailer getoond voor de aankomende game Manor Lords, een strategiegame / city builder die zich afspeelt in de middeleeuwen en de speler in de schoenen schuift van een soort stadhouder. De game is geïnspireerd door de kunst en architectuur van de regio Franken in de 14e eeuw en biedt naast het city builder-element ook een deel strategische veldslagen om je invloed uit te breiden.

Manor Lords laat spelers een stad bouwen zonder raster, met volledige vrijheid in de plaatsing en draaiing van constructies. Bouwmechanismes zijn ontworpen om de groei van echte middeleeuwse plaatsen na te bootsen, met belangrijke handelsroutes en omgevingen die bepalend zijn voor hoe nederzettingen werden gevormd. Manor Lords verschijnt op 26 april 2024 voor pc in 'Game Preview'-hoedanigheid en is dan ook meteen beschikbaar op Game Pass voor pc. Daarnaast komt de game ook 'binnenkort voor consoles uit' volgens de nieuwe trailer die je hieronder kunt bekijken.


Eerste beelden MGS: Snake Eater in Unreal Engine 5

Tijdens het Xbox Partner Preview-programma van vanavond is onder andere een tipje van de sluier opgelicht van de remake van Metal Gear Solid: Snake Eater. We krijgen indrukwekkende "in-engine" beelden te zien van Snake die de jungles trotseert, ditmaal in Unreal Engine 5.

Ten tijde van de originele Metal Gear Solid 3 uit 2004 had game designer Hideo Kojima al aangegeven dat het erg moeilijk was om een realistische jungle als backdrop voor een computerspel te ontwikkelen, niet in de laatste plaats omdat de consoles van die tijd (PlayStation 2 en Nintendo 3DS) eigenlijk niet krachtig genoeg waren. Het lijkt erop dat dat nu met behulp van Epics UE5-engine een stukje beter gaat. Metal Gear Solid: Snake Eater heeft nog geen releasedatum.

Een veelvuldig geprezen element uit Metal Gear Solid 3 is de soundtrack. De originele theme song van het spel, genaamd Snake Eater en gezongen door Cynthia Harrell, heeft typische James Bond-vibes, een franchise waar Kojima onder andere zijn inspiratie vandaan haalde voor de game.

Zeer zware systeemeisen Alan Wake 2 pc-versie

Nog maar twee dagen en dan komt het langverwachte vervolg op Alan Wake uit. Net als zijn voorganger wordt de game ontwikkeld door Remedy Entertainment, de Finse gameontwikkelaar die bekend staat om het gebruik van geavanceerde technieken die prachtige graphics opleveren.

De keerzijde is dat je in het geval van de pc-versie nogal 'beefy' hardware moet bezitten om het maximale er uit te kunnen halen. Zo wordt er voor 1080p met 60 frames per seconde op de "medium" graphics preset al een RTX 3070 geadviseerd en zal je voor 60 frames per seconde op 4K al een RTX 4070 of RX 7800 XT moeten bezitten. Wil je dan ook nog ray tracing kunnen aanzetten, dan zal je met een RTX 4080 of equivalent op de proppen moeten komen. Bekijk alle systeemeisen in de afbeelding onderaan.

Alan Wake 2 komt op 27 oktober uit voor Xbox Series X|S, PlayStation 5 en pc. De pc-versie is voorlopig exclusief te spelen via de Epic Games Store. Bekijk onderstaande trailer voor een impressie van de game en de technische snufjes die daarbij komen kijken. 

MLB: Rangers en Diamondbacks naar World Series

Voor de honkballiefhebbers is dé tijd van het jaar aangebroken: de World Series. Begin oktober begonnen de playoffs in de Major League Baseball en na de Wild Card Series, de Division Series en de Championship Series zijn er nog twee teams in de strijd om de 119e World Series-titel.

Wildcard Series
In de American League wonnen de Minnesota Twins met 2-0 van de Toronto Blue Jays, terwijl de Texas Rangers met 2-0 van de Tampa Bay Rays wonnen. In de National League eindigden beide series ook in 2-0: de Arizona Diamondbacks klopten de Milwaukee Brewers en de Philadelphia Phillies waren te sterk voor de Miami Marlins.

Division Series
De Twins mochten het opnemen tegen de Houston Astros, die in vier duels te sterk waren: 3-1. De Rangers stoomden op hun beurt lekker door en klopten de Baltimore Orioles met 3-0. De Phillies hadden het één wedstrijd moeilijk met de Atlanta Braves en wonnen met 3-1, terwijl de Diamondbacks overtuigend met 3-0 van de Los Angeles Dodgers wonnen.

Championship Series
De afgelopen dagen werden de twee Championship Series gespeeld en die waren razendspannend. In de American League bleven de Rangers winnen, ze klopten de Astros twee keer, maar de ploeg uit Houston sloeg hard terug en boekte drie opeenvolgende overwinningen op bezoek bij de Rangers. In wedstrijd zes, terug in Houston, wonnen de Rangers met 9-2 en een 11-4 zege maakte het helemaal af: 4-3 voor de Rangers, waarbij opvallend genoeg elke van de zeven wedstrijden door de bezoekende ploeg werd gewonnen.

In de National League stonden de Diamondbacks en Phillies tegenover elkaar. De Phillies wonnen de eerste twee wedstrijden in eigen huis, alvorens de Diamondbacks er thuis ook twee wonnen. Wedstrijd vijf leverde een 1-6 zege op voor de Phillies, maar in Philadelphia sloegen de Diamondbacks hard terug: 1-5 op maandag en 2-4 op dinsdagavond in de beslissende zevende wedstrijd.

World Series
De Rangers en Diamondbacks staan zo tegenover elkaar in de World Series. De Rangers zullen voor de derde keer om de titel strijden, nadat ze in 2010 en 2011 verloren van de San Francisco Giants en St Louis Cardinals - de Rangers, opgericht in 1961, vormen het oudste MLB-team dat nog nooit de titel pakte. De Diamondbacks stonden één keer eerder in de World Series: in 2001 verloren ze van de New York Yankees.

Om de daadwerkelijke data van de wedstrijden correct te houden, gebruiken we de data zoals ze in de VS gebruikt worden. Dat wil zeggen dat game één, gepland op 27 oktober, wordt gespeeld in de Nederlandse nacht van vrijdag op zaterdag.

Game 1, 27 op 28 oktober 02.00u (NL); Texas Rangers - Arizona Diamondbacks
Game 2, 28 op 29 oktober 02.00u (NL); Texas Rangers - Arizona Diamondbacks
Game 3, 30 op 31 oktober 01.00u (NL); Arizona Diamondbacks - Texas Rangers
Game 4, 31 oktober op 1 november 01.00u (NL); Arizona Diamondbacks - Texas Rangers

NOS faalt hard met CIDI persbericht

Voortvluchtige moordverdachte Bretly D. zojuist opgepakt in Amsterdams hotel

Moordverdachte Bretly D., die de laatste dagen voortvluchtig was, is vanochtend opgepakt in een hotel in Amsterdam. Dat meldt de politie. Zo meldt AT5

De politie kreeg rond 08.00 uur een tip dat D. zou zijn gezien. Agenten zagen hem vervolgens lopen. Hij kon rond 08.15  uur in een hotel aan de Prins Hendrikkade worden aangehouden. Na zijn aanhouding is daar door de politie onderzoek verricht.

De politie deed de voorbije dagen al verschillende invallen in Oost in verband met de klopjacht op D., maar daar werd hij niet aangetroffen. Gisteravond werden nieuwe beelden vrijgegeven waarop te zien was dat D. afgelopen weekend op Amsterdam Centraal was.

Moord en steekpartij
De 24-jarige D. wordt verdacht van een moord in Rotterdam en een steekpartij in Zutphen. Op 13 oktober werd In Rotterdam een 60-jarige Rotterdammer in zijn woning doodgeschoten. In de nacht van 20 op 21 oktober liep in Zutphen een ruzie uit de hand, waarbij D. vermoedelijk een 32-jarige man neerstak. Dat slachtoffer raakte lichtgewond en wist te ontsnappen.

De politie loofde 25.000 euro uit voor de gouden tip die leidde tot zijn aanhouding. Zijn volledige naam en foto werden verspreid, wat uitzonderlijk is. De laatste 24 uur kwamen zo'n 200 tips binnen bij de politie. Veel tips wezen richting Amsterdam, aldus de politie. Eerder maakte de politie bekend dat D. zich voornamelijk met de trein verplaatste.

FOK! Wat een weer: zon, later meer kans op regen

herfstbanner

Goede morgen!

Vanochtend zijn er eerst vooral in het noorden perioden met zon, met in het noordwestelijk kustgebied een enkele bui. In de zuidelijke helft van het land wordt de bewolking dikker en gaat het geleidelijk regenen. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten.

Vanmiddag breidt de regen zich over het hele land uit uit. In het noorden is het eerst nog droog en is de zon af en toe te zien. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C, in het noordoosten kan het nog 14°C worden. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit oostelijke richtingen.

Vanavond is het bewolkt en valt er op veel plaatsen (mot)regen. In de loop van de avond wordt het op steeds meer plaatsen droog. De zwakke tot matige wind komt uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht ontstaat op meerdere plaatsen mist. Verder valt landinwaarts plaatselijk wat motregen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Tot morgen! 

                   

Herfstzon boven Zaanstad (Foto:PLY)
Herfstzon boven Zaanstad ((Archief)foto:PLY)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

'Nederlandse vrijgezel geeft voorkeur aan onbeschreven blad'

Het vinden van een nieuwe partner kan best uitdagend zijn en het niet hebben van een partner kan als een gemis voelen. Maar zodra we de liefde gevonden hebben, beginnen er vaak toch een aantal vragen over iemands verleden te kriebelen. Datingservice Lexa vroeg aan ruim 1.000 Nederlanders die de afgelopen jaren gebruik hebben gemaakt van een datingapp welke brandende eerste vragen zij tijdens het daten (willen) stellen aan een date of nieuwe partner.*

De meestgestelde eerste vraag is hoe lang een date al single is (67%), op de voet gevolgd door hoe lang deze vorige relatie dan heeft geduurd (65%). Want kan onze date wel een echte relatie aan, of zoekt diegene een rebound? Maar daarmee is de informatiehonger van de Nederlandse dater nog niet gestild. We willen ook graag het geslacht (67%), de leeftijd (50%) en het uiterlijk (45%) van onze voorganger weten. De Nederlandse single wil zich er immers wel van verzekeren een betere keuze te zijn.

Relatiehistorie voor mannen minder interessant
Vrouwen komen nieuwsgieriger uit de test dan mannen als het gaat om relatiehistorie. Mannen hebben ruim 20 procent minder interesse in de exen of dategeschiedenis van hun date dan vrouwen. Een blik werpen op het uiterlijk van de ex van een (potentiële) partner is ook door de mannen (40%) niet te weerstaan. Een knappere verschijning zijn dan de voorganger wordt ook door hen gewaardeerd. Dames zijn hier echter ook een kei in (50%).

Nederlander geeft voorkeur aan partners met minder ervaring
Ook het aantal partners is voor de meerderheid belangrijk. Slechts 37 procent vindt dat het niet uitmaakt hoeveel ervaring de nieuwe partner heeft. Iets meer dan een derde (37%) ziet liever dat een toekomstige partner weinig ex-liefdes heeft gehad en 6% vindt het zelfs extra aantrekkelijk als iemand nog een onbeschreven blad is. Onder mannen zet iets minder dan de helft (42%) in op een vrouw met een laag aantal bedpartners en wil 8 procent bij voorkeur een maagd.

Liefde en intimiteit worden het meest gemist
We graven niet alleen in het verleden van een nieuwe partner, ons eigen verleden zorgt er ook voor dat we weten wat we zoeken in een nieuwe partner. Mannen missen vooral intimiteit (47% tov 53% van de vrouwen), waar vrouwen zoeken naar het gevoel geliefd te zijn (51% om 42% van de mannen). Opvallend is dat met de jaren onze prioriteiten bij een partnerkeuze verschuiven. Het aantal bedpartners is het belangrijkste voor dertigers en daarmee ook intimiteit (53%), waar dit voor twintigers (44%) en veertigers (51%) minder gemist wordt.

Hoe ouder we worden, hoe minder afhankelijk we worden van de ander om ons geliefd te voelen. Waar twintigers vooral erkenning zoeken (48%), is dit onder veertigers een stuk minder belangrijk (38%). Zij vinden het vooral belangrijk dat ze iemand treffen om leuke dingen mee te doen (51% ten opzichte van 44% onder twintigers.)

Nynke Nijman, sexuologe: “Wanneer je in een nieuwe relatie stapt, wil je natuurlijk de leukste en beste relatie van die persoon ooit zijn. Het is mooi om te zien dat we, naarmate we ouder worden, dat ook steeds meer uit onszelf kunnen halen en daar geen vergelijking met anderen of exen voor nodig hebben. Wat je ook zoekt en hoe het verleden van je nieuwe partner er ook uitziet, een kleine meerderheid (51%) is trots op wie zij is. Een mooi uitgangspunt voor een nieuw liefdesavontuur.”

* Lexa heeft in april 2023 een onderzoek uitgevoerd onder 296 Nederlandse Lexa members in de leeftijd van 18-64 jaar.

Random Pics van de Dag #1080

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Logopedist behandelt steeds meer volwassen patiënten

Hoewel meer dan de helft van de patiënten bij de logopedist 7 jaar of jonger is, neemt het aandeel volwassen patiënten geleidelijk toe. De jongste patiënten bij de logopedist werden vooral behandeld voor problemen met taalontwikkeling. Volwassenen hadden juist problemen met de stemproductie en een stoornis in de motoriek. Dit blijkt uit de jaarcijfers van 2022 en trendcijfers over 2019-2022 van het Nivel over ‘zorg door de logopedist’.

Logopedie is het paramedisch vakgebied dat zich richt op het diagnosticeren en behandelen van klachten op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Ieder jaar wordt er door het Nivel inzicht gegeven in het zorgproces, de inhoud van de zorg en welke patiënten worden behandeld door de logopedist in de eerstelijns gezondheidszorg. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

Aandeel volwassen patiënten bij logopedist stijgt
Het percentage patiënten van 20 jaar en ouder nam tussen 2019 en 2022 toe van 12,4% naar 16,5%. Deze stijging is te zien in alle drie de leeftijdsgroepen (20 t/m 50 jaar, 51 t/m 67 jaar en 68 jaar of ouder). Ondanks de stijging maken volwassenen slechts een klein deel uit van alle patiënten die door de eerstelijns logopedist worden behandeld. Net als voorgaande jaren zijn in 2022 de meeste patiënten 4 tot 7 jaar oud.

Aandeel patiënten met slikproblemen stijgt met leeftijd
Ruim 9% van de patiënten van 51 t/m 67 jaar tegen 21% van de patiënten van 68 jaar of ouder bezochten de logopedist vanwege slikproblemen. Voor patiënten van 68 jaar en ouder was dit ook de voornaamste reden om naar de logopedist te gaan. Patiënten in de leeftijd van 20 t/m 50 jaar en patiënten in de leeftijd van 51 t/m 67 jaar hadden juist het vaakst last van een stoornis in de stemproductie of een stoornis in de (senso)motoriek. Een stoornis in de stemproductie kan zich uiten in heesheid of stemverlies. Bij motorische stoornissen kun je denken aan problemen met de beweging en coördinatie van de mondspieren.

Diversiteit volgens DENK

Waar diversiteit door veel mensen als iets positiefs wordt gezien, waardeert DENK sommige vormen van diversiteit wat minder dan andere.

Diverse visuele elementen die de partijvisie moeten ondersteunen schetsen een wat xenofobe sfeer en wekken verbazing en ergernis op. Zo moeten regenbogen in de ban en willen ze een andere volksvertegenwoordiger kennelijk uitschakelen door deze in de gevangenis te gooien. Ook in Israël is geen plaats meer voor diversiteit, of eigenlijk is er geen plaats meer voor Israël, maar moet het geheel Palestina worden in de ogen van DENK.

Gewoon trots zijn op je dochter'

Een vader uit Texas is viraal gegaan nadat hij vanaf de tribune driftig meedanste met het cheerleaderteam van zijn dochter. Zijn vrouw Cecelia Simmons filmde haar dansende man, Andre, terwijl hun dochter Jazlyn, 15, en haar team van de Temple High School hun optraden gaven.

De vader van vijf kinderen vertelde aan Good Morning America dat hij meedeed omdat hij een "levenslange herinnering" wilde creëren met Jazlyn. Hij is vaak van huis voor zijn werk als infanterist. "Iedereen vraagt altijd aan Andre Simmons of onze zoons net zo veel van football houden als hij, maar weinigen weten dat hij zijn hele leven heeft gewacht om een cheer vader te  kunnen zijn," schreef mevrouw Simmons op Tiktok waar de video al meer dan 345.000 keer is bekeken in minder dan een maand tijd.

De meest sexy stemwijzer van Nederland is online!

Met de Politieke Sekswijzer kunnen kiezers hun opvattingen over seksualiteit vergelijken met die van 8 politieke partijen, aan de hand van 16 stellingen. BIJ1, CDA, D66, GroenLinks-PvdA, Partij voor de Dieren, SP, Volt en VVD hebben meegedaan aan de Sekswijzer.

De Politieke Sekswijzer is op 24 oktober gelanceerd op www.politiekesekswijzer.nl en is ontwikkeld door Aidsfonds - Soa Aids Nederland, Plan International, Oxfam Novib, CHOICE for Youth and Sexuality, Liliane Fonds, Hivos en Rutgers.
In de Sekswijzer is aandacht voor verschillende politiek actuele thema’s zoals abortus. Moet de overheid abortus uit het Wetboek van Strafrecht halen? Verschillende voorstanders, waaronder Partij voor de Dieren en D66, willen dat abortus wordt gezien als medische zorg en niet als misdaad. Het CDA is het als enige partij oneens met deze stelling.

Gezonde keuzes rondom seks
Moeten soa- en hiv-testen voor iedereen gratis beschikbaar zijn bij de huisarts en de GGD? Daar zijn de 8 partijen niet eensgezind over. VVD, D66 en CDA vinden niet dat soa-testen voor iedereen gratis moeten zijn. Van het gratis beschikbaar stellen van de pil die hiv-infecties voorkomt (PrEP) zijn meer partijen voorstander. Alleen de VVD en het CDA willen dat PrEP -gebruikers een eigen bijdrage leveren.

Seksualiteit wereldwijd
Seksuele en reproductieve rechten staan wereldwijd onder druk. Het landelijke recht op abortus is in de Verenigde Staten afgeschaft. En Oeganda heeft dit jaar een van de strengste anti-lhbti-wetten ter wereld ingevoerd. Ook op deze internationale thema’s bekennen politieke partijen kleur in de Sekswijzer. Partij overstijgend leeft de wens om ook buiten Nederland op te komen voor seksuele en reproductieve rechten. Hoe partijen dit voor zich zien verschilt sterk per partij. In de Politieke Sekswijzer kunnen kiezers per partij zien waarom ze het eens of oneens zijn met een stelling.

Seks en seksualiteit op de kaart
Voor de Sekswijzer zijn alle politieke partijen uitgenodigd die naar verwachting minimaal één zetel halen tijdens de verkiezingen, volgens de Peilingwijzer van 5 september. BIJ1, CDA, D66, GroenLinks-PvdA, Partij voor de Dieren, SP, Volt en VVD zijn op deze uitnodiging ingegaan. De stellingen zijn gekozen op basis van politieke relevantie en verkiezingsprogramma's. Met de Sekswijzer willen de makers de onderwerpen seks en seksualiteit, zowel nationaal als internationaal, bij jong en oud en bij politici nog beter op de kaart zetten.

Vul de Politieke Sekswijzer hier in.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.