'Joran van der Sloot bekent moord op Natalee Holloway'

Joran van der Sloot zou eindelijk bekend hebben dat hij in 2005 de Amerikaanse tiener Natalee Holloway heeft vermoord. De 36-jarige Van der Sloot zit in de VS in verband met een zaak in Alabama, waar hij verdacht wordt van het afpersen van de moeder van Holloway.

Van der Sloot is tijdelijk in de VS, want ondertussen is hij bezig aan een gevangenisstraf van 28 jaar in Peru vanwege de moord op studente Stephany Flores in 2010. Peru leverde hem in verband met de afpersingszaak uit aan de VS, als de zaak daar is afgerond keert Van der Sloot terug naar Peru.

Om in de VS tot een deal te komen met justitie, en dus een lagere straf te krijgen, moet Van der Sloot alles vertellen over de hele Holloway-zaak én het afpersen van haar familie. Daarbij zou hij ook bekend hebben dat hij de tiener, die in 2005 op Aruba verdween, vermoord heeft. De FBI zou zijn bekentenis maandenlang hebben onderzocht en hebben bestempeld als geloofwaardig.

Woensdag is er een nieuwe zitting in de zaak, de kans lijkt groot dat een overeenkomst tussen Van der Sloot en justitie daarin publiekelijk bekend wordt gemaakt - inclusief het bekennen van de moord op Holloway.