Donald Trump in New York voor civiele fraudezaak, 'Dit is een heksenjacht'

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump verscheen dinsdag vrijwillig in een rechtbank te New York in de derde week van een civiele fraudezaak die draait om beschuldigingen van fraude, hij zou de nettowaarde van zijn bezittingen express veel hoger hebben opgegeven om gunstigere leningsvoorwaarden te krijgen.

"Dit is een heksenjacht door een radicale gek", zei Trump, die klaagde dat het afleidt van zijn huidige campagne. "Ik zou nu in Iowa moeten zijn. Ik zou nu in New Hampshire moeten zijn. Ik zou nu in South Carolina moeten zijn of ergens anders, om campagne te voeren."

De voormalige Amerikaanse president en front-runner voor de Republikeinse nominatie maakte van de gelegenheid gebruik om kritiek te leveren op een beperkt spreekverbod wat eerder deze week is opgelegd door een rechter in Washington in een ander strafproces met betrekking tot zijn vermeende pogingen om zijn verkiezingsnederlaag in 2020 ongedaan te maken.

De juridische problemen van Trump hebben geresulteerd in een toename van donaties, waardoor hij ongeveer evenveel geld heeft ingezameld voor zijn campagne als president Joe Biden, die herkozen wil worden voor een tweede termijn als president.